Anasayfa Haber LG, Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor Olabilir

LG, Akıllı Telefon Pazarından Çekiliyor Olabilir

LG Akıllı Telefon

LG istediğini bir türlü elde edemediği akıllı telefon sektörüne veda edebilir.

LG tarafından akıllı telefon sektörüne veda edileceği ya da mobil bölümünü ölçeklendirileceğine dair iddialar bir süredir konuşuluyor. Öte yandan, şirket bu iddiaları reddetmişti. Son olarak ise Koreli yayın olan dongA yeni iddialarda bulundu.

Buna göre, LG’nin şirketin mobil bölümü için potansiyel alıcılar olarak Vingroup ve Volkswagen ile görüştüğü ancak her iki tarafla da müzakerelerin başarısız olduğu belirtiliyor. Yaklaşık yüzde 1 olan küresel pazar payına göre oldukça yüksek bir fiyat istendiği de bilgiler arasında. Hal böyle olunca da geriye tek bir seçenek kaldığı ve mobil bölümünün kapatılmasının düşünüldüğü ifade ediliyor. Son kararın ise Nisan ayı başlarında çalışanlara duyurulabileceği tahmin ediliyor. Şirket böylece çalışanlarını mobil bölümünden ev aletleri ve otomotiv bölümlerinin yanı sıra LG Energy Solution gibi diğer yan kuruluşlara dağıtmaya çalışacak.

LG’nin yoldaki akıllı telefonlar listesi ise şimdilik askıya alınmış durumda. Buna LG V60’ın halefi Rainbow da dahil. LG Rollable‘ın geliştirme sürecinin de halen devam ettiği bildiriliyor ancak telefonun ticari olarak piyasaya sürülmesinin olası olmadığı paylaşılıyor.

LG’nin mobil bölümü mali olarak mücadele etmeye devam etti ancak şirket bu bölümün her olasılığa açık olduğunu açıklamıştı. Bakalım bu gelişmeler sonrası mobil bölümün kaderi nasıl şekillenecek.