Anasayfa Haber PlayStation Store, PS3, PS Vita ve PSP İçin Kapanıyor

PlayStation Store, PS3, PS Vita ve PSP İçin Kapanıyor

PS3 PS Vita PSP

PS3, PSP ve PS Vita oyun konsolları için PlayStation Store servisi kullanıma kapatılıyor.

PlayStation 5 (PS5)’in çıkması ile birlikte oyuncular bu yeni nesil oyun konsoluna yönelirken Sony de bazı eski konsolları için PlayStation Store platformunu kapatmaya karar vermiş gibi gözüküyor. The Gamer’ın haberine göre, oyuncular yakında PlayStation 3 (PS3), PlayStation Portable (PSP) ve PlayStation Vita (PS Vita) için dijital oyunlar satın alamayacak.

Öncelikle PS3 ve PSP mağazalarının 2 Temmuz tarihinde kapanacağı belirtiliyor. Bu iki konsolun da iki nesil eski olduğunu ve PS5’ten bile önce haleflerinin geldiğini belirtelim. PS Vita ise iki ay sonra, 27 Ağustos tarihinde erişimini kaybedecek.

PSP ilk olarak 12 Aralık 2004‘te Japonya’da ve 2005 yılı boyunca diğer pazarlarda piyasaya sürüldü. Sony’nin ilk taşınabilir oyun konsolu Nintendo DS ile rekabet etti. Ürünün 80 ila 82 milyon adet sattığı tahmin ediliyor. PlayStation 3 ise Kasım 2006’da Japonya ve Kuzey Amerika’da piyasaya sürüldü. Bu konsol ise toplamda 87.4 milyon adet sattı. Son olarak, PS Vita’ya 2011’in sonlarında Japonya’da ve 2012’nin başlarında tüm dünyada piyasaya sürüldü. PSP’nin halefi oldukça kötü bir satış grafiği sergileyerek Sony için hüsran oldu. Hatta şirket, bu konsolu için 2012’de satış rakamlarını bildirmeyi bile bıraktı. Bu konsolun ise 16 milyon adet sattığı tahmin ediliyor.

Kısacası, genel tabloya baktığımızda Sony’nin kararının oldukça yerinde olduğu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu arada PS Plus Mart 2021 oyunlarına da bir göz atmanızı öneriyoruz.