Anasayfa Haber Yeni Nintendo Switch, NVIDIA DLSS Teknolojisi İle Gelebilir

Yeni Nintendo Switch, NVIDIA DLSS Teknolojisi İle Gelebilir

Switch NVIDIA DLSS

Yeni Nintendo Switch, 4K desteği ve NVIDIA DLSS teknolojisi ile birlikte sunulabilir.

4 yaşındaki Nintendo Switch oyun konsolunun güncellenmiş modeli hakkında söylentiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Bloomberg, Switch ve Switch Lite için NVIDIA’nın yeni bir çipset sağlayacağını iddia etti. Buna göre, yeni Switch için kullanılacak çipset daha hızlı işlemci, artırılmış bellek ve NVIDIA DLSS teknoloji desteği ile birlikte gelecek.

Ek olarak, Switch güncellemesinde 4K desteğinden söz ediliyor. Bunda DLSS desteğinin referansları etkin bir rol oynuyor. NVIDIA’nın DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) teknolojisini ilk kez masaüstü ekran kartları olan RTX 20 serisiyle tanıttığını da hatırlatalım. Tabii ki Nintendo ve NVIDIA bu iddialar konusundaki sessizliklerini koruyor.

Yenilemenin yıl sonuna yetişmesi için uğraşıldığı ve Nintendo’nun lansmanı desteklemek için güçlü bir oyun kataloğuna sahip olmayı planladığı tahmin ediliyor. Şu anda, sunulacak oyunların takvimi özellikle yılın ikinci yarısı için netlik kazanmış değil. The Legend of Zelda: Skyward Sword HD‘nin Temmuz ayında piyasaya sürülmesi planlanırken, No More Heroes III Ağustos için planlanıyor. Pokémon Brilliant Diamond ve Shining Pearl‘ün ise yılın sonunda geleceği söyleniyor.

Esas merak edilen oyun ise ilk kez E3 2019 etkinliğinde duyurulan ve o zamandan beri görülmeyen The Legend of Zelda: Breath of the Wild‘ın devamı olacak. Bu anlamda oyunun belki de yeni Switch için bekletildiğini düşünebiliriz.