Anasayfa Haber Xiaomi Mi 11 Pro Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Pro Duyuruldu! İşte Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Pro, düzenlenen canlı yayınla beraber resmi olarak tanıtıldı. Xiaomi’nin yeni nesil amiral gemisi, teknik özellikleri ile ön plana çıkıyor.

Uzunca bir süredir sızıntı haberleri ile gündeme gelen Xiaomi Mi 11 Pro fiyatı ve özellikleri resmi olarak açıklandı. Düzenlenen etkinlikle beraber resmiyet kazanan Xiaomi’nin yeni nesil amiral gemisi kamera özelliklerinin yanı sıra güçlü donanımıyla da kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Peki, Xiaomi Mi 11 Pro özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor? Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Xiaomi’nin yeni nesil akıllı telefonu ile baş başa bırakalım.

Xiaomi Mi 11 Pro Özellikleri

Xiaomi Mi 11 serisinin yeni üyesi Mi 11 Pro, 6.67 inç büyüklüğündeki Super AMOLED bir ekranla geliyor. 120Hz ekran yenileme hızına ve 500 PPI değerine sahip olan bu ekran WQHD+ çözünürlüğün yanı sıra HDR10+ desteğini de beraberinde getiriyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında duyurulan Mi 11’de olduğu gibi 2K AMOLED ekranıyla beraber kullanıcılara üst düzey bir amiral gemisi deneyimi de vadeden telefon, gücünü Qualcomm’un 5 nm fabrikasyon süreciyle üretmiş olduğu Snapdragon 888 işlemcisinden alıyor. Adreno 660 grafik birimiyle beraber gelen bu işlemciye ise 8/12 GB LPDDR5 RAM ve 128/256 GB dahili depolama seçenekleri eşlik ediyor. Aynı zamanda tüm bu özelliklere sahip olan cihazda 67W kablolu ve kablosuz hızlı şarj destekli 5.000 mAh boyutundaki bir bataryaya da yer verilmiş.

Xiaomi Mi 11 Pro kamera özellikleri

Xiaomi Mi 11 Pro Kamera Özellikleri

Xiaomi Mi 11 Pro, Samsung’un yeni nesil GN2 kamera sensörüne sahip olan ilk model olarak da karşımıza çıkıyor. Bahsi geçen bu sensör, Samsung’un ultra hızlı otomatik netleme hızları için yüz milyon faz algılama aracı kullanan ve Dual Pixel Pro özelliğine sahip ilk kamera sensörü. Piksellerin hem dikey hem de yatay olarak bölünmesi ile her yöne odaklanma sağlanabiliyor. Böylece düşük ışıkta odaklama performansı daha iyi bir yere getirilmiş.

1/1.12 inç ölçülerindeki sensör, 2.8 um büyük piksellerin performansını taklit etmek ve daha fazla ayrıntı yakalamak üzere daha fazla ışığı absorbe etmek için düşük ışık senaryolarında piksel gruplama teknolojisini kullanabiliyor.

Cihazın arka tarafında yer alan 50 Megapiksellik bu ana kamera senörünün haricinde, 123 derecelik görüş açısına sahip olan 13 MP ultra geniş açı ve 8 MP periskop kameralarına da yer verilmiş. Bu üçlü arka kamera ise Xiaomi tarafınca aktarılan bilgilere göre 8K çözünürlükte 24 FPS, 4K çözünürlükte 30 FPS, 1080p çözünürlükte ise 60 FPS video kaydına da destek sunuyor. Ayrıca cihazın 8 MP’lik periskop telefoto kamerasının ise 5x optik ve 50x dijital yakınlaştırma yeteneğine sahip olduğu da belirtelim. Bunun yanı sıra tüm bu özelliklere sahip olan telefonun ön tarafındaysa 20 MP’lik bir selfie kamerası yer almış.

Xiaomi Mi 11 Pro Fiyatı

Xiaomi Mi 11 Pro fiyatı da etkinlik sırasında açıklandı. Çin’de düzenlenen etkinlikle beraber resmiyet kazanan telefonunsa 4.999 Yuan yani yaklaşık 760 dolardan satışa sunulacağı ifade edildi. Yeni nesil telefonun fiyatları ise şöyle:

  • 8 GB RAM + 128 GB dahili hafıza – 4999 Yuan (760 dolar)
  • 8 GB RAM + 256 GB dahili hafıza – 5299 Yuan (807 dolar)
  • 12 GB RAM + 256 GB dahili hafıza – 5699 Yuan (868 dolar)

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version