Anasayfa Haber Apple Mağazasındaki Sahte Bitcoin Uygulaması 600 Bin Dolar Kaybettirdi

Apple Mağazasındaki Sahte Bitcoin Uygulaması 600 Bin Dolar Kaybettirdi

Sahte Bitcoin Uygulaması

Bir iPhone kullanıcısı indirdiği sahte Bitcoin uygulaması nedeniyle 600 bin dolar değerinde kripto para kaybetti.

Phillipe Christodoulou adlı bir iPhone kullanıcısının App Store üzerinden indirdiği sahte bir Bitcoin uygulaması başına büyük sorun açtı. Kullanıcı, kriptolarını sakladığı donanım cüzdanını yapan şirket olan Trezor için yardımcı uygulama bulmak amacıyla bir arama yapmaya karar verdi. Öte yandan, bulduğu uygulama şirket logosu ve arka planı ile sahte bir Trezor uygulaması çıktı. Maalesef Christodoulou tüm bilgilerini de uygulamaya girmiş bulundu. Şirketin mevcut herhangi bir Trezor cüzdanı uygulaması olmadığı ve uygulamanın esas şirketle bağlantısı olmadığı da bilgiler arasında.

Uygulamanın arkasındaki dolandırıcıların Christodoulou’nun o zamanlar 600.000 dolar ve bugün ise neredeyse 1 milyon dolar değerindeki 17.1 bitcoinini çaldığı belirtiliyor. Kullanıcı ise Apple’ı, uygulamanın App Store’a girmesine izin verdiği için suçluyor. Hatta uygulamanın beş yıldızlı bir derecelendirmeye sahip olduğunu da bilgiler arasında. Apple’ın da geri ödeme konusunda dönüş yapmadığı paylaşılıyor.

Apple, gönderilen tüm uygulamaları onaylanmadan önce incelemeye alıyor. Bu durumda ise uygulama Trezor adıyla sunulmuş ve şirketin logosu ve renkleri kullanılmış. Açıklamada ise uygulama iPhone dosyalarını şifrelemek ve parolaları saklamak için kriptografi amaçlı olarak sunulmuş. Uygulamanın mağazaya girişi sağlandıktan sonra ise bir kripto para cüzdanı olarak değiştirilmiş. Coinfirm, uygulama sebebiyle beş kişinin iOS uygulamasında toplam 1,6 milyon dolar kaybettiği, Android‘deki sahte Trezor uygulamalarının ise insanları 600.000 dolar değerinde dolandırdığı tahmin ediliyor. Apple, uygulamayı 3 Şubat’ta kaldırdığını ve gerçek Trezor’un bunu bildirmesinin ardından geliştiriciyi yasakladığını söylüyor.

Sensor Tower verilerine göre dolandırıcılık uygulaması yaklaşık 1.000 kez indirilmiş durumda.