Anasayfa Haber AMD Ryzen 5000 Üretimi Hızlandırıldı

AMD Ryzen 5000 Üretimi Hızlandırıldı

Ryzen 5000 Üretimi

Ryzen 5000 üretimi, Intel Rocket Lake karşısında avantaj yakalamak için hızlandırıldı.

AMD Ryzen 5000 işlemcilerin bu yılın ikinci çeyreğinde daha fazla kullanılabilirliğe sahip olacağı iddia ediliyor. MyDrivers’a göre AMD, Zen 3 masaüstü işlemcilere olan talebin üstesinden gelmek için arzı yüzde 20 artırmayı başarmış durumda. İlk çeyrekte arzdaki bu artışın Ryzen 5000 üretimi konusunda tüm tüketici gereksinimlerini karşılamaktan uzak ancak doğru yönde atılmış bir adım olduğu paylaşılıyor.

AMD’nin Intel Rocket Lake işlemcileri Ryzen 5000’in devam eden başarısına doğrudan bir tehdit olarak görüp görmediği şu anda kullanılabilirlik sorunları nedeniyle bilinmiyor. Öte yandan, pek çok masaüstü bilgisayar toplayan kişilerin AMD’deki çip sıkıntısı nedeniyle Intel 11. nesil masaüstü işlemcilerine, özellikle de üst düzey i9-11900K’ya yönelmesi mümkün.

TSMC fabrikalarından gelen tüm mevcut 7 nm silikonu kullananın yalnızca Ryzen 5000 olmaması da AMD’yi büyük yonga talepleriyle başa çıkmak zorunda bıraktı. Ayrıca, hem Microsoft hem de Sony, Xbox Series X|S ve PlayStation 5 oyun konsollarının gerektirdiği özel işlemciler için AMD’den beklenti içerisinde. AMD’nin Zen 3 EPYC Milan sunucu yongalarını piyasaya sürmesi de yine talebi artırmış durumda.

Bakalım Ryzen 9 5000 işlemcilerden satın almak isteyenler yakın zamanda tavsiye edilen satış fiyatlarından bunlara ulaşabilecek mii?