Anasayfa Haber Kişisel Google Hesapları İçin Gmail Sohbet Entegrasyonu Geldi

Kişisel Google Hesapları İçin Gmail Sohbet Entegrasyonu Geldi

G Suite kullanıcılarının ardından kişisel Google hesabı sahibi Gmail kullanıcıları da sohbet entegrasyonuna kavuşuyor.

Geçtiğimiz yıl Google tarafından Google Meet, Sohbet ve Odalar sekmeleri Gmail için sunulmuştu ancak bunlar sadece G Suite kullanıcılarına özeldi. Özellikle birlikte Gmail’e eklenen yeni sekmeler sayesinde kullanıcılar diğerleri ile kolayca temas halinde kalabiliyordu. Şimdi ise kişisel Google hesapları için de Gmail sohbet entegrasyonu erişimine izin veriyor.

Sohbet ve Odalar sekmelerini getirecek yeni sohbet entegrasyonunu etkinleştirmek için servisin ayarlarındaki yeni Sohbet seçeneğini bulmanız gerekiyor. Gmail arayüzünde ayarlara girip “Tüm Ayarları Görüntüleyin” seçeneğini seçtikten sonra “Sohbet ve Toplantı” sekmesine tıklıyorsunuz. Burada “Google Chat (Erken Erişim)” seçeneğindeki onay kutusuna tıklamanızın ardından açılır pencerede “Dene” seçeneğine dokunmanız yeterli. Ardından arayüze döndüğünüzde her özelliğin nasıl çalıştığına dair ufak detaylar paylaşılıyor. Özelliğin henüz erken erişimde olduğunu unutmayın.

Google, kullanıcıların ekosistemin dışında kalmadan olabildiğince çok özellikten yararlanabilmelerini sağlama konusunda çok çalışıyor. Bu özellik de doğru yönde atılmış ek bir adım olarak nitelendirilebilir. Özelliğin Gmail uygulamasını işlevsellik ve erişim kolaylığı açısından çok daha iyi hale getirdiği de ortada.

Google, telefonunuzda yüklü olan diğer uygulamalar listesini hangi uygulamaların görebileceğini kısıtlayacak yeni bir hamle için de hazırlık yapıyor.