Anasayfa Haber Xbox Game Streaming Windows Uygulamasına Erişim Yöntemi Bulundu

Xbox Game Streaming Windows Uygulamasına Erişim Yöntemi Bulundu

Xbox Game Streaming Windows

Henüz resmi olarak çıkmayan Xbox Game Streaming Windows uygulamasına erişmenin bir yolu keşfedildi.

Xbox Game Streaming adlı aylık 15 ABD doları karşılığında 200’den fazla oyun sunan Stadia benzeri servis Windows 10 bilgisayarlarda çalışır hale geldi. Öte yandan, bu uygulamanın henüz resmi olarak çıkış yapmadığının altını çizelim.

Servisin Android’deki 2019 beta çıkışından sonra, Windows’a özgü bir çözüm 2020’nin sonlarında sessizce sızdırılmıştı. Şimdi ise, Reddit ve YouTube paylaşımları sayesinde PC’nizde Xbox’ın oyun akışı hizmetine erişim için bir yol keşfedildi. Microsoft da henüz bu şekildeki erişimi engellemiş değil.

Ars Technica’nın haberine göre yöntem, Microsoft veritabanında gömülü olan bir Windows uygulamasına erişmenizi ve indirmenizi gerektiriyor. Ardından, uygulamanın çalışmasını sağlamak için bir kerelik kilit açma dizilimini kullanıyorsunuz. Bu adımların basit ve güvenli olduğu paylaşılıyor.

Sızdırılan yöntem, web tarayıcılarında çalışan bir çözümün aksine özel bir yürütülebilir arka uca dayanıyor gibi görünüyor. İlk olarak Reddit kullanıcısı pejamas1986 tarafından Kasım 2020’de paylaşılan yöntem, Xbox Series X|S’nin geliştirici modunda ayrıca yüklenecek bir uygulama olarak tanımlandı. Öte yandan YouTube kanalı Cloud Gaming Xtreme‘den daha yeni bir paylaşım söz konusu uygulamayı doğruladı ve uygulamanın Windows 10 uyumluluğu göz önünde bulundurularak oluşturulduğunu ifade etti.

Uygulamanın test aşamasında olduğunu ve sorumluluğun size ait olduğunu belirtelim.

Diğer taraftan Microsoft ücretsiz oyunlar için Xbox Live Gold abonesi olma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.