Anasayfa Haber iPhone ve Android Arasında WhatsApp Sohbet Transferi Mümkün Olacak

iPhone ve Android Arasında WhatsApp Sohbet Transferi Mümkün Olacak

WhatsApp Sohbet Transferi

WhatsApp sohbet transferi sayesinde iPhone ve Android arasında sohbet geçmişinizi rahatlıkla ve resmi olarak aktarabileceksiniz.

WhatsApp tarafından kullanıcıların iPhone ve Android arasında sohbet transferi gerçekleştirmelerini sağlayacak bir özelliğin test edildiği ortaya çıktı. WABetaInfo’nun haberine göre, Android’den iPhone’a veya tam tersine geçişte mesajlaşma platformunun yaşattığı bir sıkıntı ortadan kaldırılmış olacak. Bazı resmi olmayan yöntemler ise resimlerin, videoların veya sohbetin bazı kısımlarının kaybolmasına sebep olabiliyor.

Diğer taraftan, WhatsApp şu anda servisi birden fazla cihazda kullanmanıza izin veren bir özelliği de test ediyor. Bu anlamda sohbetlerinizi iPhone veya Android’e transfer etme yeteneği de söz konusu özelliğin bir parçası olacak diye tahmin ediyoruz. Kullanıcı, farklı bir işletim sistemine sahip bir cihazı WhatsApp hesabına bağlamaya çalıştığında, Android sürümüyle herhangi bir uyumluluk hatasını önlemek için her zaman App Store veya TestFlight’ta bulunan en son WhatsApp güncellemesine yükseltme yapması gerekiyor. Şimdilik, bu özelliğin beta sürümünde olduğu gibi herkes için ne zaman kullanılabilir olacağı ise belli değil.

WhatsApp’ın bunca yıldır kullanıcıların servisi aynı anda birden fazla cihazda kullanmasına izin vermemesi ise dikkat çekiyor. Özellikle servisi tabletlerde de kullanabilmek büyük kolaylık olacaktır diye düşünüyoruz. Ayrıca transfer özelliği de iPhone’dan Android’e veya tam tersine geçmeyi planlayan kişiler için de işlevsel olacak.

WhatsApp’ın şifre korumalı iCloud yedeklemeleri ile kullanıcılarına daha fazla gizlilik sunmak hedefinde olduğunu da hatırlatalım.