Anasayfa Haber NVIDIA RTX Voice, GTX Ekran Kartları İçin Destek Sunmaya Başladı

NVIDIA RTX Voice, GTX Ekran Kartları İçin Destek Sunmaya Başladı

RTX Voice GTX

NVIDIA RTX Voice bundan böyle GTX 600 serisinden itibaren olan ekran kartları için de resmi destek sağlıyor.

İlk olarak RTX 20 serisi ekran kartlarında duyurulan ve RTX 30 serisinde de işlevleri paylaşılan NVIDIA RTX Voice, artık Kepler tabanlı GTX 600 serisi kartlardan itibaren de kullanılabilecek şekilde yamalandı.

Tom’s Hardware’ın haberine göre, RTX Voice istenmeyen arka plan gürültüsünü ortadan kaldırarak ses iletişimini iyileştirmek için yapay kullanarak çalışan bir özellik. NVIDIA, RTX Voice’un yalnızca RTX kartlarında bulunan Tensor Çekirdeklerinden yararlandığını söylüyor. RTX kartlarına özel bir özellik olmasına rağmen, RTX Voice piyasaya sürüldükten sonra RTX Voice’un Windows 7 sistemlerinde ve RTX olmayan kartlarda çalıştırılmasına izin veren basit bir yöntem de bulunmuştu. NVIDIA cephesinden resmi desteğin gelmesi ise biraz zaman aldı. Uygulamanın adının RTX ifadesi taşıması ise aslında bir nebze yanıltıcı diyebiliriz.

Diğer taraftan RTX Voice, halefi RTX Broadcast’ın piyasaya sürülmesiyle modası geçmiş bir hale geldi. Öte yandan RTX Broadcast, RTX kartlarına özel. Yani RTX sahibi olmayanlar yalnızca RTX Voice’u kullanabilecekler. RTX Broadcast, RTX Voice’u yayın sırasında sanal arka planlara izin veren web kameraları ile ilgili bir özelleştirme özelliği ile birleştiriyor.

RTX Voice özelliğinin nasıl etkinleştirileceğine dair tam bir kılavuz ve GTX 600 serisi ile daha yenisi için NVIDIA web sitesini ziyaret edebilirsiniz.