Anasayfa Haber Age of Empires IV Steam’e Geldi

Age of Empires IV Steam’e Geldi

Age of Empires IV hayran etkinliğinde oyun hakkında yeni bilgiler paylaşıldı ve akabinde de oyunun Steam sayfası açıldı.

10 Nisan’da Microsoft, Age of Empires 4’ten yeni görüntülerin yanı sıra Age of Empires serisindeki diğer oyunların güncellemelerini sergileyen bir Age of Empires Fan Önizlemesi canlı yayınına ev sahipliği yaptı. Özellikle 2019’dan beri AoE4’ü pek görmediğimizi düşünürsek iyi bir zamanlama diyebiliriz.

Resmi site Age of Empires 4 için “Yayınımız oynanışa, medeniyetlere, görevlere ve daha fazlasına yeni bir bakış içerecek” diyordu. “Ayrıca Age of Empires II: Definitive Edition ve Age of Empires III: Definitive Edition oyuncularımız için de heyecan verici haberler paylaşacağız.”

Ve nihayet bugün yayın yapıldı, Age of Empires IV tanıtıldı ve oyunun Steam sayfası da açıldı. Age of Empires IV, 2021 sonunda piyasaya çıkacak ve Xbox Game Pass paketine de dahil olacak.

İşte oyuna ait ilk fragman:

Etkinliğin Türkçe özeti:

Definitive Collection Güncellemesi

Geliştiriciler, mevcut oyunlara da bir güncelleme yapmayı planlıyor. İlk olarak Age of Empires II Definitive Edition için Dawn of the Dukes eklenti paketi gelecek. Bu eklenti ile birlikte oyun, doğu Avrupa krallıklarını dahil edecek.

Yine yılın ilerleyen zamanlarında oyuna Co-Op desteği de eklenecek. Bu sayede seçili görevleri ve tarihi savaşları arkadaşınızla birlikte oynayabileceksiniz.

Age of Empires III için de güncellemeler yolda. 13 Nisan 2021’de oyun için ilk büyük güncelleme yayınlanacak ve oyuna Amerika Birleşik Devletleri eklenecek. Bununla birlikte oyuna yeni bir kaşif, yeni ana şehir, 9 yeni birim, yeni bir çağ atlama sistemi ve dahası eklenecek. Bu eklenti ilk başlarda 50 eyalet görevini tamamlayanlara sınırlı bir süre için ücretsiz olarak verilecek. Dileyenler eklentiyi Steam’den ya da Windows Mağaza altından satın alabilecek. Son olarak oyuna yine bu sene Afrika medeniyetleri de eklenecek.

Age of Empires IV Medeniyetler

AoE4, önceki oyunlare ek olarak farklı medeniyetlere de ev sahipliği yapacak. İşte bunlardan bazıları:

Delhi Sultanlığı

Çin Medeniyeti

Normandiya Görevi

Age of Empires IV Geliştirici Ekibi

Oyunun geliştiren Relic Entertainment stüdyosundaki çalışanlarla kısa bir video: