Anasayfa Haber Samsung, LG Panelli OLED TV’ler Üretebilir

Samsung, LG Panelli OLED TV’ler Üretebilir

Samsung LG OLED

Samsung, iddialara göre LG tarafından sağlanacak paneller ile OLED TV üretimi yapacak.

Samsung tarafından rakibi LG kaynaklı paneller kullanılarak OLED TV’ler üretilebileceğine dair ciddi bir iddia ortaya atıldı. Yine bu iddiaya göre, iki şirket Samsung’un 2021’in ikinci yarısında LG’den 1 milyon OLED paneli ve 2022’de 4 milyona kadar panel satın alması için şartlı bir anlaşma imzalamış durumda.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Samsung’un akıllı telefonlar için OLED ekranların en büyük üreticilerinden biri olmasına rağmen, yüksek kaliteli TV’ler için QLED teknolojisine bağlı kaldığı ifade ediliyor. LG ise daha pahalı TV’leri için OLED’i sunuyor ve Sony ile diğer üreticilere OLED paneller tedarik ediyor. İddiaların doğru olması durumunda, Samsung’un en azından dışardan tedarik ettiği paneller ile bazı OLED TV’ler yapabilecek olmasının önemli bir değişiklik olacağı vurgulanıyor.

LG ve Samsung’un odak noktasını LCD TV’lerden üst düzey modellere kaydırdığını belirtelim. LCD tedariği ise panel üretiminde ilk üç sırada yer alan BOE, CSOT ve HKC gibi Çinli şirketler tarafından yönlendiriliyor. LG Display’in ise bu amaçla OLED pazarına hakim olma çabasının bir parçası olarak daha karlı olan OLED panel üretim kapasitesini artırmayı planladığı söyleniyor. Şirketin geçen yıl gönderdiği 25 milyon panelden 8 milyonunun OLED olduğu ve bu nedenle Samsung’un siparişlerini karşılamak için üretimi artırmanın mantıklı olacağı da bilgiler arasında.

Diğer taraftan Samsung, 2021’in 4. çeyreğinde piyasaya çıkacak ilk TV’lerle yeni hibrit QD-OLED teknolojisine odaklanıyor. Yalnız, üretim verimi sorunları yaşanması nedeniyle şirketin LG’den OLED’ler alması gerekecek gibi gözüküyor.

Samsung ve LG’nin daha önce de LCD tedariği konusunda birlikte çalıştığını da söylemeden geçmeyelim. Son iddialar hakkındaysa iki taraftan da herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Bu arada LG’nin akıllı telefon işini resmen bıraktığını da not olarak düşelim.