Anasayfa Haber PlayStation 5 Nisan Güncellemesi, Yeni Depolama Seçenekleri İle Geliyor

PlayStation 5 Nisan Güncellemesi, Yeni Depolama Seçenekleri İle Geliyor

PlayStation 5 güncellemesi ile yeni depolama seçenekleri

PlayStation 5 Nisan güncellemesi ile beraber yeni depolama seçenekleri kullanıcılara sunuluyor.

Sony, PlayStation 5’in ilk büyük güncellemeyle ilgili detayları yayınlamış olduğu blog yazısıyla beraber açıkladı. Peki PlayStation 5 Nisan güncellemesi hangi yenilikler beraber geliyor? Gelin bu yeniliklere yakından göz atalım.

Yeni Depolama Seçenekleri

PlayStation 5 her ne kadar 825 GB‘lık bir depolama alanıyla beraber geliyor olsa da, kullanıcılar bu alanın sadece 667 GB‘lık bir bölümünü kullanabiliyor. Yeni nesil oyunların 100 GB‘ı aşan dosya boyutlarına ulaştığını göz önünde bulunduracak olursak, kullanıcılar birçok oyunu aynı anda PS5’inde depolayamıyor ve dolayısıyla ekstra olarak depolama alanına ihtiyaç duyuyor.

Bildiğiniz üzere PS5 piyasaya sürüldüğünde dahili harici depolama desteğine sahip değildi. Fakat yayınlanan PS5 Nisan güncellemesiyle beraber sonunda dahili depolama alanı özelliği sunuldu. Böylece kullanıcılar yeni depolama çözümü sayesinde dahili SSD’ye indirdikleri PlayStation 5 oyunlarını, uyumlu bir harici USB depolama aracına taşıyabilecekler. Ancak, kullanıcılar her ne kadar PS5’in dahili SSD’sinde yer alan oyunları harici bir USB depolama birimine taşıyabilecek olsalar da, buraya taşıdıkları oyunlarını doğrudan PlayStation 5 üzerinden çalıştıramayacaklar. Bunun yerineyse kullanıcılar oynamak istedikleri oyunu yeniden SSD’ye yüklemesi gerekecek.

Aynı zamanda Sony yayınlamış olduğu blog yazısında M.2 SSD desteğine değiniyor. Bu kısımdaysa firma söz konusu desteğin yakın zaman içerisinde kullanıcılara sunacağına dikkat çekiyor.

PS5 ve PS5 için Yeni Sosyal Özellikler

Yeni sistem güncellemesi, PS5 ve PS4 konsolları için Cross-gen Share Play özelliğini de beraberinde getirdi. Bu sayede PS5 ve PS4 kullanıcıları oyun ekranlarını birbirleriyle paylaşabiliyor. Hatta kullanıcılar paylaştıklarını oyunun kontrolünü arkadaşına bırakarak deneyim etmesine de imkan tanıyor. Aynı şekilde bu sistem oyunculara bazı çift kişilik oyunları da beraber oynayabilmelerine izin veriyor.

Diğer Yenilikler ve İyileştirmeler

PS5 Nisan güncellemesiyle birlikte kullanıcılar öncelikli oyunların otomatik güncellenmesine izin verebiliyor, oyun sohbetini sessize ya da devre dışı bırakabiliyor, oyun kütüphanesini, kupa ayarları ve istatistikleri ekranını özelleştirebiliyorlar.

Aynı zamanda bu güncellemeyle PlayStation mobil uygulaması da yenilenmiş. Yenilenen mobil uygulamayla beraber kullanıcılar PS5’in depolama alanını uzaktan kontrol edebiliyor, PlayStation Store’da yer alan oyunları ayrı bir istek listesine ekleyebiliyor ve multiplayer oyun oturumlarına uygulama üzerinden katılabiliyor.

PlayStation 5 Nisan güncellemesi bunun gibi birçok yeni özellikle geldi. Güncelleme ile ilgili detaylı bilgilere ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.