Anasayfa Haber iPhone 13 Mini İle İlgili İlk Detaylar Sızdırıldı

iPhone 13 Mini İle İlgili İlk Detaylar Sızdırıldı

iPhone 13 Mini

Bu yılın sonuna doğru tanıtılması beklenen iPhone 13 Mini modelinin tasarımı ile ilgili ilk detaylar ortaya çıktı.

Ekim 2020’de düzenlemiş olduğu lansmanla beraber iPhone 12 serisini tanıtan Apple, aynı zamanda 5.4 inçlik ekrana sahip olan iPhone 12 Mini modelini de lanse etmişti. Fakat serinin Mini modeli her ne kadar kompakt tasarımıyla kullanıcıların dikkatini çekmiş olsa da, satış rakamlarıyla beklentilerin atlında kalmıştı. Apple’ın bu satış rakamlarından sonra bu yıl kullanıcıların karşısına iPhone 13 Mini modeliyle çıkıp çıkmayacağı merak edilirken, geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporla beraber Apple’ın 2022 yılından itibaren iPhone Mini modelini rafa kaldıracağı ifade edilmişti.

Tüm bu iddialar ortalıkta dolaşırken bugün ise iPhone 13 Mini modeliyle ilgili ilk detaylar gün yüzüne çıkartıldı. Weibo üzerinden sızdırılan CAD çizimleriyle beraber bazı tasarım detayları netlik kazanan yeni iPhone Mini modelinin 12 Mini ile birebir aynı olacağına şahit olmaktayız.

iPhone 13 Mini

Her iki model arasındaki en temel fark ise kamera tasarımında karşımıza çıkıyor. Bu kısımdaysa sızdırılan CAD çizimlerine göre yeni iPhone Mini modeliyle birlikte arka kamerada yer alan lenslerin yerinin değiştirildiğini görüyoruz. Bildiğiniz gibi iPhone 12 Mini modelindeki lensler dikey olarak konumlandırılmıştı. Fakat serinin yeni modeliyle lenslerin dikey yerine çapraz bir şekilde konumlandırılacağını gözlemliyoruz.

Bunun dışında MyFixGuide tarafınca paylaşılan bir diğer raporda ise iPhone 13 Mini’nin de 5.4 inçlik bir ekranla beraber geleceği söyleniyor. Yine aynı raporda yeni iPhone Mini modelinde daha büyük bir bataryaya yer verileceği ve bu modelin iPhone 12 Mini’ye kıyasla daha uzun bir pil ömrünü de kullanıcılara sunacağı belirtiliyor.