Anasayfa Haber A12 Bionic İşlemcili Yeni Apple TV 4K Duyuruldu

A12 Bionic İşlemcili Yeni Apple TV 4K Duyuruldu

A12 Bionic işlemcili yeni Apple TV 4K düzenlenen Spring Loaded etkinliği sırasında duyuruldu.

Apple bugün düzenlemiş olduğu lansmanda uzunca bir süredir beklenen AirTags cihazını duyurdu. Yapmış olduğu bu duyurunun ardından Cupertinolu teknoloji devi aynı zamanda A12 Bionic işlemcili yeni Apple TV 4K modelini de lanse etti. Peki, yeni Apple TV 4K fiyatı ve özellikleri ile kullanıcılara neler sunacak? Gelin, Apple’ın yeni nesil TV cihazına yakından göz atalım.

Yeni Apple TV 4K Özellikleri

2017’de piyasaya sürülen Apple TV 4K’nın yerini alan 2021 model Apple TV 4K önceki modelin adını koruyor olsa da, HDR videoyu daha yüksek karede oynatılmasına imkan sağlayan A12 Bionic işlemci ile karşımıza çıkıyor.

Bununla beraber 4K çözünürlüğü destekleyen cihaz, aynı zamanda Dolby Vision başta olmak üzere HDR’ye de destek sunuyor. Her açıdan kullanıcıya kaliteli bir deneyim vaat eden yeni nesil model, Apple yetkililerinin belirttiğine göre AirPlay üzerinden Dolby Vision videoları 60FPS’de oynatabiliyor.

Bunun haricinde 2017 yılındaki modele kıyasla daha ergonomik ve şık bir tasarımına da ev sahipliği yapan model, ayrıca tamamen yenilenmiş bir uzaktan kumandayı da bünyesinde barındırıyor.

Bahsi geçen bu uzaktan kumanda her ne kadar önceki modele kıyasla biraz daha kalın bir kasaya sahip olsa da, beş yönlü dokunmatik denetleyici sayesinde konforlu bir deneyim vaat ediyor.

Aynı zamanda set üstü kutu Dolby Atmos ses kodeklerini de destekleyen yeni nesil Apple TV 4K Wi-Fi 6 desteğine de sahip.

A12 Bionic işlemcili yeni Apple TV 4K fiyatı ve özellikleri

Yeni Apple TV 4K Fiyatı Ne Kadar?

Gelişmiş teknik özellikleriyle kullanıcılara birçok yeni özelliği de beraberinde getiren yeni nesil Apple TV 4K’nın 32 GB’lık depolamaya sahip olan versiyonunun fiyatı 179 dolar, 64 GB’lık versiyonunsa fiyatı 199 dolar olarak açıklandı.