Anasayfa Haber Yeni 12.9 inç iPad Pro, Bir Önceki Magic Keyboard’ı Desteklemiyor

Yeni 12.9 inç iPad Pro, Bir Önceki Magic Keyboard’ı Desteklemiyor

Yeni 12.9 iPad Pro modelinin 2020 yılında tanıtılan Magic Keyboard’ı desteklemediği ortaya çıktı.

Apple, 20 Nisan tarihinde düzenlemiş olduğu etkinlikle beraber M1 işlemcili yeni 12.9 iPad Pro modelini duyurmuştu. Tasarım konusunda bir önceki jenerasyonla birebir aynı olan modeldeki en büyük yenilikse işlemci tarafında yapılmıştı. Bu kısımdaysa Apple yeni nesil iPad Pro modellerinde daha önceden Mac’lerde kullandığı ARM tabanlı M1 işlemcisine yer verdi. Kısacası Cupertinolu teknoloji devi iPad’ler için yepyeni bir devrin kapılarını aralamıştı.

Geçtiğimiz yılki modele kıyasla özellikle işlemci tarafında ciddi yeniliklere ev sahipliği yapan modelse 2020 model iPad Pro kullanıcıların da dikkatini çekti. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yılki iPad Pro modeli A12Z işlemci, çift kamera kurulumu ve LIDAR tarayıcı sensörüyle beraber geldi. Aynı zamanda bu modelle birlikte şirket Magic Keyboard’ı da duyurdu. Böylece iPad Pro’nun tıpkı bir dizüstü bilgisayarmış gibi kullanılması sağlandı.

Ancak, Fransa merkezli bir teknoloji sitesi 2020 iPad Pro’dan 12.9 inçlik yeni iPad Pro’ya geçmek isteyenlerin, bu modelde 2020 model Magic Keyboard’ı kullanamayacaklarını açıkladı. Bu yüzden 12.9 inçlik yeni iPad Pro’yu Magic Keyboard ile kullanmak isteyen kullanıcılar ne yazık ki yeni nesil modeli satın almak zorunda.

Bunun haricinde 2021 model Magic Keyboard’ın geriye dönük uyumluğunun da olduğunu söyleyen kaynak, bu Keyboard’ın 2020 ve 2018 model iPad Pro modellerinde de kullanılabildiğini belirtti. Fakat, bu durumun sadece yeni 12.9 inçlik iPad Pro için geçerli olduğunu da söyleyelim. 11 inçlik 2021 iPad Pro için böyle bir durum söz konusu değil.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version