Anasayfa Haber Xiaomi, Samsung’un 200 MP Sensörünü Kullanan İlk Şirket Olabilir

Xiaomi, Samsung’un 200 MP Sensörünü Kullanan İlk Şirket Olabilir

Samsung 200 MP Xiaomi

Samsung’un 200 MP kamera sensörü, Xiaomi akıllı telefonlarda görücüye çıkabilir.

Samsung’un daha önce akıllı telefonlar için 200 megapiksellik bir ISOCELL kamera üzerinde çalıştığını belirtmiştik. Son iddialar ise şirketin 200 MP sensörü için Xiaomi marka bir akıllı telefonun ilk sırada olduğu yönünde.

Xiaomi, Digital Chat Station’dan çıkan sızıntıya göre bu devasa akıllı telefon kamerasını gelecekteki cihazlarına getirecek ilk şirket olmak için hazırlanıyor. Bu sensörü kullanacak olan akıllı telefonun hangisi olacağı ise şu an için belirsiz.

200 megapiksellik Samsung sensörünün 0,64 µm piksele sahip olacağı ifade ediliyor. Ek olarak, sensörün 4’ü 1 arada gruplamayı destekleyeceği ve 50 megapiksellik bir çıktı çözünürlüğü sunacağı paylaşılıyor.

Şu anda piyasada Galaxy S21 Ultra modelindeki gibi 108 megapiksel sensörler yoğunlukta. Bunlar, yapılandırmaya bağlı olarak 2x veya 3x arasında değişen yerel dijital yakınlaştırmayı destekliyor. 200 megapiksel kamera ile yakınlaştırma özelliğinin daha yükseğe çıkacağını tahmin edebiliriz. Yonga seti sınırlamaları nedeniyle teknik olarak mümkün olmasa da 16K çözünürlüklü kaydı desteklemesi de mümkün olabilir.

Öte yandan, 200 MP bir akıllı telefon sensör ile mutlaka harika fotoğrafların ortaya çıkamayabileceğini de söylemeden geçmeyelim.

Samsung ve Olympus’un akıllı telefon kameraları için iş birliği yapabileceğine dair söylentiler olduğunu da hatırlatmak isteriz.