Anasayfa Haber Apple, Tablet Pazarındaki Liderliğini 2021’in İlk Çeyreğinde Sürdürdü

Apple, Tablet Pazarındaki Liderliğini 2021’in İlk Çeyreğinde Sürdürdü

Apple Tablet

Apple, IDC raporuna göre tablet pazarının yüzde 31.7’sini elinde tutuyor.

Apple, IDC tarafından yayınlanan ve bu yılın Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsayan rapora göre tablet pazarının yüzde 31.7’lik kısmına hakim durumda. En yakın takipçisi Samsung ise sadece yüzde 20’lik bir paya sahip.

Raporda, dünyanın büyük bir kısmının hala Covid-19 salgınıyla mücadele ederken tabletlerin ve Chromebook’ların satışlarının hala devam ettiği, ön verilere göre ise tabletlerin 2021’in ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre yüzde 55.2 büyüme ve toplamda 39.9 milyon adet sevkiyatla olağanüstü bir performans sergilediğinin altı çiziliyor. Tablet pazarının en son bu kadar büyüdüğü 2013’te ise yıldan yıla yüzde 56.9’luk bir büyüme gerçekleşmişti.

IDC’den araştırma analisti Anuroopa Nataraj, “Aşı dağıtımları ve ofislere dönen işletmeler evden çalışma eğilimini yavaşlatabilirken, hala ‘normal’ çalışma koşullarına dönmekten çok uzağız ve bu nedenle tabletlere, özellikle de ayrılabilirlere olan talebin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.” diyor.

Apple cephesindeki ilk sonuçlar şirketin yüzde 31.7 pazar payı ile 2021’in 1. çeyreğinde 12.7 milyon iPad sattığını gösteriyor. Bu da yıldan yıla yüzde 64.3’lük bir büyüme anlamına geliyor. Şirketi Samsung, Lenovo, Amazon ve Huawei takip ediyor.

Apple, geçtiğimiz hafta 89.6 milyar dolar gelirle 2021 yılının 2. çeyreğinde rekor kazanç elde ettiğini duyurdu. Şirket, herhangi bir donanım ürünü için birim satış bildirmese de iPad yüzde 79’luk bir yıllık büyüme kaydetti. Şirket 20 Nisan tarihinde ise M1 işlemcili iPad Pro modellerini duyurmuştu.