Anasayfa Haber İlk Katlanabilir iPhone, 2023 Yılında Satışa Çıkabilir

İlk Katlanabilir iPhone, 2023 Yılında Satışa Çıkabilir

Katlanabilir iPhone 2023

2023 yılında gelmesi beklenilen ilk katlanabilir iPhone modelinin 15-20 milyon adet satması bekleniyor.

Analist Ming-Chi Kuo, Mart ayında Apple tarafından 2023 yılında piyasaya sürülmesi beklenen ilk katlanabilir iPhone üzerinde çalışıldığını iddia etmişti. Şimdi ise yeni bir yatırımcı notunda Kuo, katlanabilir iPhone hakkındaki söylentileri güçlendirerek şirketin satışlarının ilk yılında bu modelden 20 milyon adede kadar sevkiyat yapmayı beklediğini söylüyor.

9to5Mac’in haberine göre Kuo, Apple’ın 2023’te 15 ila 20 milyon katlanabilir iPhone satmayı beklediğini paylaşıyor. Şirket, tasarımı ve özellikleri henüz bilinmeyen yeni iPhone modeli için katlanabilir OLED ekranların özel tedarikçisi olarak büyük olasılıkla Samsung ile çalışacak.

Analist katlanabilir iPhone ile ilgili daha önceki raporunda, cihazın 7.5 ila 8 inç arasında bir ekrana sahip olacağını öngörmüştü. Şimdi de Apple’ın 8 inçlik katlanabilir bir ekranı benimseyeceğini vurgulanıyor. Samsung şu anda katlanabilir pazarın lideri olsa da Ming-Chi Kuo, Apple’ın güçlü “çapraz ürün ekosistemi” sayesinde katlanabilir iPhone’un avantaj elde edeceğine inanıyor.

Katlanabilir akıllı telefonların ürün konumu, mevcut durumda akıllı telefon ve tableti entegre etmek şeklinde karşımıza çıkıyor. Katlanabilir cihazların gelecekte akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar arasındaki ürün segmentasyonlarını bulanıklaştıracağı tahmin ediliyor. Ürünler arası ekosistemleri ve donanım tasarımı avantajlarıyla Apple’ın yeni katlanabilir cihaz trendinin en büyük kazananı olacağı da beklentiler arasında.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda da Apple’ın katlanabilir iPhone için yeni bir patent aldığı ortaya çıkmıştı.