Anasayfa Haber Facebook Workplace, 7 Milyon Ücretli Aboneye Ulaştı

Facebook Workplace, 7 Milyon Ücretli Aboneye Ulaştı

Facebook Workplace 7 Milyon

Kurumsal iletişim platformu Facebook Workplace, 7 milyon ücretli abone sayısına ulaşıldığını duyurdu.

Facebook, 1 yıl önce Workplace adını verdiği kurumsal iletişim platformunun 5 milyon ücretli aboneye ulaştığını duyurmuştu. Bugün ise Facebook Workplace yeni bir kilometre taşına daha ulaşarak 7 milyon ücretli abone barajını aştı.

Workplace’in elde ettiği artış, platformun abone bazında yıllık yüzde 40’lık bir büyüme gerçekleştirdiğini gösteriyor. Facebook tarafından paylaşılan bir gönderide CEO Mark Zuckerberg, diğer şirketlerin kullanmasına izin vermeden önce şirketin Workplace’i yalnızca dahili bir iletişim aracı olarak kullanmaya başladığının altını çiziyor.

Workspace platformu, çalışanların birbirleriyle etkileşim kurabileceği bir iç sosyal ağ olarak hizmet verecek şekilde tasarlanmış. Şu anda platformun müşterileri arasında Virgin Atlantic, Walmart, Telefónica, BT, Booking.com, Deliveroo, AstraZeneca, Starbucks ve Save the Children gibi isimler yer alıyor.

Diğer taraftan Workspace’in ana rakiplerinden birisi olan Microsoft Teams öne çıkmayı başarıyor. Microsoft geçtiğimiz ay Teams’in günlük 145 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını ve kullanıcı tabanını geçen yıla göre neredeyse 2 katına çıkardığını duyurmuştu.

Buna karşın Facebook da Workplace için yeni özellikler sunmayı da ihmal etmiyor. Platforma geçtiğimiz yıl canlı soru-cevap, canlı altyazılar, çeviriler ve altyazı düzenleme gibi özellikler eklenmişti. Servis şimdi de çok sayıda insandan gelen soruları daha kolay yanıtlamanıza olanak tanıyan yeni bir canlı soru-cevap deneyimi de dahil olmak üzere yeni yetenekler ve iyileştirmeler kazandı. Ek olarak, çalışanların bilgilere tek bir konumdan erişebilmesi amacıyla diğer platformlardan içerik toplamanıza olanak tanıyan yeni bir özelliğe sahip gelişmiş bir bilgi kitaplığı da bulunuyor.