Anasayfa Haber Microsoft Teams, Yenilikleriyle Efektif Bir Kullanım Sunacak

Microsoft Teams, Yenilikleriyle Efektif Bir Kullanım Sunacak

Microsoft Teams

Microsoft Teams, yeni gelecek güncellemeyle toplantıları ilgi çekici ve etkileşimli hale getirecek.

COVID-19 pandemisinin getirdiği karantina süreci iş hayatını da olumsuz etkiledi. Özellikle toplantılar ve konferansların evlerde gerçekleştiği bu dönemde, yazılım şirketleri kullanıcılara en iyi deneyimi sunmayı hedefliyor. Toplantılar esnasında katılımcıların sunumda birebir etkileşim halinde olmasını amaçlayan yeni özelliğin de yakında güncelleme ile sunulacağını belirtelim.

Microsoft’tan yapılan bir açıklamaya göre, Mart 2021’de Teams’e eklenmesi planlanan “Dinamik görünüm” adlı yeni özellik sayesinde Microsoft Teams bünyesindeki toplantılarınız daha da iyi hale getirilecek. Geçen yıl Temmuz ayında getirilen Together modu ile oldukça sevilen bu yazılım, dinamik görünüm özelliği ile birlikte kullanıcıların göz bebeği olabilir. Yapay zeka destekli Together modu, bildiğiniz üzere toplantıdaki katılımcıları yan yana sandalyelere oturuyormuş gibi konumlandırıp gerçekçiliği üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyordu.

Microsoft Teams
“Together” Özelliği

Microsoft Teams yazılımına yeni gelmesi planlanan “Dinamik Görünüm” özelliğinin amacı ise kullanıcıların içeriklerini katılımcılarla kolayca paylaşmasına olanak tanımak ve daha fazla kontrol özgürlüğü sağlamak. Dinamik görünüm, bir toplantıdaki paylaşılan içerik ile diğer katılımcıları aynı anda görmenize yardımcı oluyor. Toplantı ekranınız, hem paylaşılan içeriğe hem de video katılımcılarına odaklanacak şekilde otomatik olarak optimize edilir. Böylece yönettiğiniz toplantıda fikirlerinizi kolayca sunabilir ve katılımcılarla daha rahat etkileşim kurabilirsiniz. Burada da yapay zeka kendini gösteriyor.

Microsoft Teams
Dinamik Görünüm Özelliği

Microsoft Teams arayüzüne ayrıca paylaşılan içeriği grup halinde sunmak gerektiğinde belirli kişileri yan yana göstermek için yeni kontroller de eklenmiş. Bu özellik, projenizi grubunuzla birlikte sunmanız gerektiğinde oldukça yararlı bir işlev gibi görünüyor. Bu yeniliklerin yanında yazılımın teknik tarafında bazı iyileştirmeler ve yavaş internet bağlantısına sahip kişiler için de düşük veri modu da eklenecek.

Büyük yenilikleri içeren bu güncellemenin ne zaman geleceği konusunda bir netlik yok fakat ilerleyen haftalarda yayınlanması bekleniyor.