Anasayfa Haber Fortnite İçin PC Performans Modu Geldi

Fortnite İçin PC Performans Modu Geldi

Fortnite Performans Modu

Fortnite performans modu, giriş seviye ve eski donanıma sahip oyunculara daha iyi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Fortnite oyununun minimim gereksinimleri karşılayan sistemler için bir PC performans modu oyunculara sunuldu. Şu an için alfa olarak sunulan performans modu, oyun içi ayarlar menüsünden seçilebiliyor. Bellek kullanımını azaltmak ve CPU ile GPU üzerindeki yükü hafifletmek için görsel kaliteyi değiştirerek önemli performans kazanımları sunuyor.

Performans modu, zaten düşük ölçeklenebilirlik ayarlarına veya daha az güçlü donanıma sahip oyuncular için oyunun her zamankinden daha iyi çalışmasını ve daha yumuşak bir kare hızını korumasını sağlıyor.

Mod, tüm oyuncular için iyileştirmeler sunsa da daha sorunsuz bir deneyim sunabilecek belirli donanım gereksinimleri bulunuyor. Örneğin; daha eski makinelerdeki oyuncular için oyunun bir SSD’den çalıştırılmasının veya en az 6 GB RAM sağlanmasının oyunun belleğe daha iyi sığmasını ve genel takılmaları azaltmasını sağlayacağı ifade ediliyor. Özel bir GPU ise gerekli olmasa da GPU’nun sistem yükünü dengelemeye ve çok daha sorunsuz bir deneyim sağlamaya yardımcı olacağı da bilgiler arasında.

Performans Modu çoğu oyuncu için isteğe bağlıyken yalnızca Battle Royale ve Creative modda kullanılabiliyor. Ayrıca mod, oyun içi ayarlar menüsünden ve oyunu yeniden başlatarak herhangi bir zamanda etkinleştirilebiliyor veya devre dışı bırakılabiliyor. Bu arada modun Save the World’de ve GeForce Now oyuncuları tarafından kullanılamayacağının da altını çizelim.

Bu arada Fortnite için Xbox Series X, Series S ve PS5 iyileştirmeleri sunulmuştu.