Anasayfa Haber Windows 10 Sun Valley ile Windows 95’ten Kalan Bazı Simgeler Yenileniyor

Windows 10 Sun Valley ile Windows 95’ten Kalan Bazı Simgeler Yenileniyor

Windows 10 Sun Valley güncellemesi

Microsoft, Windows 10 Sun Valley güncellemesi (21H2) ile beraber Windows 95’ten kalan bazı uygulama simgelerini yenileriyle değiştiriyor.

Microsoft, önümüzdeki sonbaharda Windows 10 Sun Valley güncellemesi (21H2) ile karşımıza çıkacak. Bu güncelleme birçok yeni özelliğe ev sahipliği yapacakken aynı zamanda bazı önemli görsel iyileştirmeleri de beraberinde getirecek.

Windows 10 üzerindeki birçok detayı yeniden elden geçirecek olan şirket, yapacağı bu görsel iyileştirmeler sonucunda Windows 95’ten kalan bazı uygulama simgelerini de yenileriyle güncelleyecek.

Yeni ve Eksi Simgelerin Karşılaştırması:

Windows 10 Sun Valley güncellemesi
Yeni / Eski

Hemen yukarıdaki görselden de görebileceğiniz gibi shell32.dll’de bulunan ağ bağlantısı, disket sürücüleri, hazırda bekletme modu ve bellek gibi simgelerin değiştirildiğini gözlemlemekteyiz.

Bildiğiniz gibi Microsoft, uzunca bir süredir Windows 10 21H2 güncellemesi üzerinde çalışıyor. Bu sürümle birlikte ‘görsel bir gençleştirme’ yapmayı planlayan yazılım devi, daha modern bir işletim sistemiyle kullanıcıların karşısına çıkmayı hedefliyor. Hatta şirket bu doğrultuda Dosya Gezgeni ve Geri Dönüşüm Kutusu gibi bazı sistem uygulamalarının simgelerini de güncellemişti.

Görsel açıdan birçok yeniliğe ev sahipliği yapacağı ifade edilen güncellemenin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek olan Microsoft Build konferansında 21H2 güncellemesinin çıkış tarihi ve yenilikleri hakkında daha fazla bilginin kullanıcılarla paylaşılması bekleniyor.