Anasayfa Makale Huawei MateBook X Pro 2021 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei MateBook X Pro 2021 – Öne Çıkan Özellikler

Huawei’nin MateBoox X serisinden yeni Pro 2021 modelinin öne çıkan özelliklerine göz atıyoruz.

Huawei, MateBook serisinin yenilenmiş amiral gemisi modeli MateBook X Pro 2021’i Nisan ayında Türkiye’de satışa çıkardı. Profesyoneller ve performans arayan ev kullanıcılarını hedefleyen bu model, ince metal kasa ve yüksek çözünürlüklü çerçeve sunuyor. Bu donanımlara ise Huawei’nin en güncel teknolojileri eşlik ediyor. Peki bu teknolojiler neler?

Huawei Shop Fiyatı İçin Tıklayınız

3K FullView Dokunmatik Ekran

Huawei MateBook X Pro 2021, 13.9 inç boyutunda ve yüzde 91 düzeyinde görüntülenebilir alan sunan bir LTPS ekranla geliyor. İnce çerçeveli dizüstü bilgisayar, düşük mavi ışık ve titreşim önleme özellikleriyle kullanıcılarının göz sağlığını korumayı hedefliyor.

Profesyoneller için yüksek çözünürlük ve yüksek renk doğruluğu önemli. Huawei MateBook X Pro 2021, yüzde 100 sRGB renk gamı ve 450nit panel parlaklığıyla bekleneni sunabiliyor. Ayrıca 3:2 oranlı 3K (3000×2000) çözünürlüğe sahip bu panel, çoklu görevler için de bekleneni fazlasıyla karşılıyor.

Amazon Fiyatı İçin Tıklayınız

Diğer modellere göre dokunmatik özelliği de bulunan Huawei MateBook X Pro 2021, klavye ve fare kontrolü olmadan kontrol edilebiliyor. Ayrıca 3 parmakla yapılabilen kısayol jestleri de bulunuyor.

Huawei Share: Bilgisayarınızı ve Telefonunuzu Tek Cihaz Gibi Kullanın

Huawei’nin iş ve gündelik hayatı kolaylaştıran en iyi özelliklerinden biri olan Huawei Share, amiral gemisi MateBook X Pro 2021 ile de sunuluyor. Uyumlu Huawei veya Honor akıllı cep telefonlarınızı dizüstü bilgisayarınızın belirlenmiş yüzeyine yerleştirdiğinizde otomatik olarak bağlantı kuruluyor. Bu sayede akıllı telefonunuzun ekranını masaüstünüze yansıtabiliyorsunuz.

Huawei MateBook X Pro 2021

Ayrıca bilgisayarınızı kullanarak telefonunuzdaki dosyalara, medya öğelerine ve belgelere erişebilir, bunları düzenleyebilir ve görüntüleyebilirsiniz. Buna ek olarak akıllı telefonunuz ve bilgisayarınız arasında sürükle bırak hareketi ile dosya transferi yapmanız da mümkün.

Çiçek Sepeti Fiyatı İçin Tıklayınız

Hızlı Kablosuz ve Kablolu Bağlantı Seçenekleri

Huawei MateBook X Pro 2021, kullanım amacına hizmet eden hızlı bağlantı seçeneklerine sahip. Hem kablolu hem de kablosuz bağlantılarda yüksek hız vadeden amiral gemisi model, bu yönüyle de dikkat çekiyor.

Hızlı Kablosuz İnternet Bağlantısı: Wi-Fi 6

Huawei MateBook X Pro 2021, güncel kablosuz ağ standardı olan Wi-Fi 6 (802.11ax) için tam destek sunuyor. Önceki nesle göre 2.7 kat daha yüksek bağlantı hızları vadeden bu teknoloji, kablolu bağlantı düzeyinde düşük gecikme ve stabilite sunuyor. Böylelikle kablo karmaşası olmadan dizüstü bilgisayarınız ile yüksek boyuttaki dosyaları aktarabiliyorsunuz.

Güncel ve Hızlı Kablolu Bağlantı: Thunderbolt 4 ve USB 4.0

Huawei MateBook X Pro 2021

Kablosuz standartlarda bekleneni sunan Huawei MateBook X Pro 2021, kablolu bağlantılarda da bu istikrarı sürdürüyor. Ayrıca minimalist tasarımına rağmen 1 adet Type-A USB 3.2 Gen1 portu bulunduruyor. Buna ek olarak ise birden çok görevi yerine getirebilen (örneğin 2 adet 4K 60Hz görüntü çıkışı) 2 adet de USB 4.0 Type-C (Thunderbolt 4) portuna yer verilmiş.

Cihazın üzerinde bulunan USB portlarıyla depolama aygıtınız ve bilgisayarınız arasında hızlı veri transferi yapabilir, görüntü çıkışları ile de birden fazla ekran kurulumu yapabilirsiniz.

30 Dakika Şarj ile 4 Saat Kullanım: 56 Wh Batarya

56 Wh Lityum Polimer batarya ile gelen MateBook X Pro 2021, 30 dakika şarj etmeniz durumunda 4 saatlik bir kullanım vadediyor. Bu sayede uzun süre şarj süresi beklemeden işlerinizi halletmeniz için gereken süre sağlanıyor. Tam şarj ile de 11 saate kadar kullanım ömrü olduğunu belirtelim.

Huawei MateBook X Pro 2021

Bununla birlikte, Huawei’nin cihazla birlikte sunulan kompakt USB-C soketli 65W şarj cihazı, çantanızın küçük bölümlerine ve hatta cebinize de sığacak büyüklükte. Bu sayede şarjınız tükenmeden ve taşınabilirlikten ödün vermeden yolunuza devam edebilirsiniz. Ayrıca bu şarj cihazıyla tabletiniz, akıllı telefonunuz veya taşınabilir şarj cihazlarınızı şarj edebilirsiniz.

Ayrıştırıcı Özellikler

Huawei MateBook X 2021 Pro ek olarak şunları içeriyor;

  • Parmak izi sensörü: Cihazı açarken parola girmenize gerek kalmaz.
  • Ekstra SSD yuvası: Depolama alanınızı 2 TB genişletebilirsiniz.
  • Arka aydınlatmalı klavye: Arkadan aydınlatmalı klavye ile düşük ışıklı ortamlarda rahat çalışabilirsiniz.
  • Woofer bulunan ses sistemi: Müzik ve filmler için üst düzey ses performansı.
  • HUAWEI Free Touch: Geri bildirim sunan dokunmatik yüzey.
  • Klavye düğmesine gömülü 720p kamera: Kullanımda olmadığında kapalı olan ve bu sayede güvenliği üst seviyede tutan bu web kamera, çevrimiçi toplantılarınız için yerleştirilmiş.

Performans ve 2 Fanlı Etkin Soğutma

Huawei MateBook X Pro 2021 – Donanımsal Özellikler

Huawei’nin MateBook X Pro 2021 modeli gücünü Intel’in 11. Nesil Core i5-1135G7 ve Core i7-1165G7 işlemcilerinden alıyor. 4 çekirdekle 8 thread sunan bu işlemciler, 12– 28 Watt TDP değerine sahip. Bu da yüksek performansı düşük güç tüketimi ile deneyimlemenizi sağlıyor. İşlemciler buna ek olarak Intel’in yeni nesil Iris Xe Graphics grafik işlemcisiyle (ekran kartı) geliyor.

Huawei, MateBook X Pro 2021 modelinde bu işlemcilere ek olarak 16 GB LPDDR4x 4266 MHz RAM ve 512 GB ile 1 TB NVMe PCIe SSD seçenekleri sunuyor.

Huawei MateBook X Pro 2021 – 2 Fanlı Etkin Soğutma

Huawei MateBook X Pro 2021

Huawei, MateBook X Pro 2021 modelini soğutmak için MateBook D16 modelinde olduğu gibi 2 adet Huawei Shark Fin tasarımlı kanatlara sahip fanlar yerleştirmiş. Bu fanlar gürültü düzeyini düşürmekle kalmayıp, 0.2mm inceliğinde olan kanatların sık yapısıyla da verimli çalışıyor. MateBook D16 modelinden farklı olarak VC ısı dağıtma modülleri de MateBook X Pro 2021’nin daha etkin soğutulmasını sağlıyor.

Huawei MateBook X Pro 2021 incelemesi için tıklayınız.