Anasayfa Haber Facebook’un Çocuklar için Instagram Planlarını İptal Etmesi İsteniyor

Facebook’un Çocuklar için Instagram Planlarını İptal Etmesi İsteniyor

Facebook Türkiye temsilci

Pazartesi günü 40 eyalet başsavcısı, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’i 13 yaşın altındaki çocuklar için Instagram kurma planlarından vazgeçmeye çağırdı.

Yetkililer bir mektupta, “Sosyal medya kullanımı, sosyal medya hesabına sahip olmanın zorluklarını aşacak donanıma sahip olmayan çocukların sağlığı ve iyiliği için zararlı olabilir.” dediler ve eklediler: “Ayrıca, Facebook tarihsel olarak platformlarında çocukların refahını korumada başarısız oldu”.

Mektup ayrıca Columbia Bölgesi ve üç ABD bölgesinin başsavcıları tarafından imzalandı.

Bir Facebook sözcüsü, şirketin “çocuklar için Instagram’ın yeni bir sürümünü keşfetmeye yeni başladığını” ve “13 yaşın altındaki kişiler için geliştirilen hiçbir Instagram deneyiminde reklam göstermemeyi” taahhüt ettiğini söyledi.

Şirket, fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’ın “güvenlik ve mahremiyetlerine öncelik vermesi gerektiğini ve bunu bildirmek için çocuk gelişimi, çocuk güvenliği ve akıl sağlığı uzmanlarına danışacağını” söyledi.

New York, Texas, California, Massachusetts, Nebraska, Michigan, Ohio, Utah, Vermont, Kentucky ve diğerlerinin başsavcıları tarafından imzalanan iki partili mektupta “Görünüşe göre Facebook bir ihtiyaca cevap vermiyor, aksine yenisini yaratıyor.” ifadeleri geçiyor.

Massachusetts Başsavcısı Maura Healey Twitter’da çocuk Instagram hesabının “savunmasız insanları sömürmek ve onlardan kazanç sağlamak için utanç verici bir girişim olduğunu” söyledi.

Mektupta, 2019 tarihli medya raporlarının, Facebook’un altı ila 12 yaş arasındaki çocuklara yönelik Messenger Kids uygulamasının, “çocukların çevrimiçi etkileşim kısıtlamalarını aşmalarına ve daha önce çocukların ebeveynleri tarafından onaylanmamış yabancılarla grup sohbetlerine katılmalarına olanak tanıyan önemli bir tasarım hatası içeriği” de yer alıyor.

Geçen ay, Ticari Olmayan Çocukluk Kampanyası, Zuckerberg’i çocuklara yönelik bir sürüm oluşturmamaya çağırdı ve bunun çocukları “büyük riske atacağını” söyledi.