Anasayfa Haber WhatsApp Politikasını Onaylamayanların Uygulama İşlevleri Kısıtlanacak

WhatsApp Politikasını Onaylamayanların Uygulama İşlevleri Kısıtlanacak

WhatsApp uygulama işlevleri

WhatsApp gizlilik politikasını reddeden kullanıcılar 15 Mayıs itibarıyla uygulama işlevlerini kaybetmeye başlayacak.

WhatsApp, Facebook ile veri paylaşımı sağlayan yeni bir gizlilik politikası sunarak büyük tepki çekmişti. Bu ilk başta ertelenmiş olsa da 15 Mayıs tarihinden itibaren artık kullanıcılar yeni gizlilik koşullarını kabul edene kadar bazı uygulama işlevlerini devre dışı bırakacak.

Şirket, geçtiğimiz hafta yeni şartları kabul etmeyenlerin hesabını silmeyeceğinden veya devre dışı bırakmayacağından bahsetmişti. Bu açıklama hala geçerli olsa da şirket şimdi yeni gizlilik politikalarını kabul etmeyen kullanıcıları adeta cezalandıracak.

WhatsApp web sitesinde yaklaşan gizlilik değişiklikleri hakkında daha fazla ayrıntı içeren bir destek makalesi yayınladı. Kullanıcıların hesaplarının silinmeyeceği teyit edilirken, yeni şartları reddeden kullanıcıların hesaplarının sınırlı işlevselliğe sahip olacağını belirtiliyor.

15 Mayıs itibarıyla kullanıcılar, yeni şartları kabul edene kadar nihayetinde bazı WhatsApp özelliklerine erişimlerini kaybedecek. Örneğin, kullanıcılar önce sohbet listesine erişme olanağını kaybedecekler. Ardından, sesli ve görüntülü aramalar çalışmayı durduracak ve hatta kullanıcı artık yeni mesajlarla ilgili herhangi bir bildirim bile alamaz hale gelecek. Bu anlamda WhatsApp neredeyse kullanılamaz hale gelecek diyebiliriz.

WhatsApp bu değişiklikleri duyurduğundan beri, bazı kullanıcılar popüler mesajlaşma uygulamasına alternatifler aramak zorunda kaldı. Uçtan uca şifreleme sunan Signal ve Telegram gibi uygulamalar tabii ki bu süreçte öne çıktı ve adeta bir dijital göç gerçekleşti.

Diğer taraftan WhatsApp’ta keşfedilen yeni bir açık, 2 milyar kullanıcı için kötü bir sürpriz niteliğinde.