Anasayfa Haber YouTube, Shorts İçerik Oluşturucuları İçin 100 Milyon Dolar Fon Ayırdı

YouTube, Shorts İçerik Oluşturucuları İçin 100 Milyon Dolar Fon Ayırdı

YouTube Shorts 100 Milyon

TikTok rakibi YouTube Shorts için içerik oluşturanlar 100 milyon dolarlık fondan payını alacak.

İçerik oluşturucular, YouTube üzerinden son 3 yılda 30 milyar dolardan fazla kazanç elde etti. Şimdi ise YouTube bu olanağı Shorts için de genişletiyor. YouTube, 2021 ve 2022 döneminde viral içerik üreten Shorts içerik oluşturucularını ödüllendirmek için 100 milyon dolarlık bir fon duyurdu.

Shorts, YouTube’un TikTok rakibi olarak karşımıza çıkıyor. Kısa biçimli video platformunda orijinal içeriğin oluşturulmasına yardımcı olmak ve rakibiyle rekabet için YouTube bu tarafa da büyük bir finansal destek sağlıyor. Şirket, videoları belirli etkileşim kilometre taşlarını aşarsa her ay binlerce içerik oluşturucuya ulaşacak.

Fon, YouTube İş Ortağı Programı üyesi olmayanlar da dahil olmak üzere herkese açık. Öte yandan YouTube, programa katılacak içerik oluşturucuları nasıl seçeceğini veya fon almak için hangi kilometre taşlarını başarmaları gerektiğini açıklamadı. Servis, önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntı paylaşacağının sözünü veriyor.

YouTube yeni fona ek olarak Shorts’a otomatik olarak altyazı ekleme, Shorts kamerasıyla 60 saniyeye kadar kayıt yapma, videoların rengini düzeltme ve telefonunuzun galerisinden videolarınıza klip ekleme gibi üzerinde çalışmakta olduğu yeni özelliklerini de duyurdu. Şirket ayrıca, Shorts için reklamları test etmeye başlayacak ve bu yılın başlarında ön izlemesinden sonra yeni “remix sesi” özelliğini içerik oluşturuculara sunacak.

Bu arada TikTok da geçen yıl benzer bir hamle yapmıştı ve son 30 günde en az 100.000 gerçek görüntülemeye sahip olmak da dahil olmak üzere gereksinimlerini karşılayan içerik oluşturuculara 200 milyon dolar harcama sözü vermişti.