Anasayfa Haber MediaTek Dimensity 900 Tanıtıldı

MediaTek Dimensity 900 Tanıtıldı

MediaTek Dimensity 900

MediaTek Dimensity 900, 5G ve 120 Hz tazeleme oranı desteğine sahip.

MediaTek tarafından üst orta sınıf akıllı telefonları hedefleyen Dimensity 900 çipseti duyuruldu. MediaTek Dimensity 900 çipseti, TSMC’nin 6 nm işlemini kullanıyor.

Dimensity 900 Özellikleri

Dimensity 900, üst seviye özelliklerden bazılarını daha uygun bir fiyat aralığına getirmeyi hedefliyor. 5G bağlantısını destekleyen çipset, 6GHz altı ve mmWave ile birlikte 2G’ye kadar her eski nesil mobil ağ için destek sunuyor. Ayrıca taşıyıcı birleştirme, DSS ve gerçek çift SIM 5G için de destek sağlanıyor

Çipset Wi-Fi 6, LPDDR5 RAM, UFS 3.1 depolama, Full HD+ 120 Hz ekranlar ve 108 MP kameralar gibi üst düzey telefonlarda bulabileceğiniz birçok teknolojiyi de sunuyor. Aynı zamanda çipset, MediaTek Imagiq 5.0 görüntü sinyali işlemcisine, 4K HDR video kaydı desteğine, MiraVision ekran geliştirmelerine ve HyperEngine oyun motoruna sahip.

Performansa tarafında ise Dimensity 900 sekiz çekirdekli bir çipset. Bu çekirdeklerden yalnızca ikisi yüksek performanslı ve bunlar 2.4 GHz’e kadar çıkan Cortex-A78 çekirdekleri. Diğer altı çekirdek ise 2 GHz’e kadar çıkabilen ve güç açısından verimli Cortex-A55’ler. Grafikler için bir Mali-G68 MC4 GPU bulunuyor ve ayrıca üçüncü nesil bir yapay zeka işleme birimi mevcut.

MediaTek, Dimensity 900’ün bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren telefonlarda yer almasını planlıyor.

MediaTek bu yılın başlarında ise üst seviye akıllı telefonlar için Dimensity 1200 ve Dimensity 1100 çipsetlerini duyurmuştu.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version