Anasayfa Haber RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti Düşük Hash Performansı ile Yenileniyor!

RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti Düşük Hash Performansı ile Yenileniyor!

RTX 3090 Ethereum

NVIDIA, yeni üretilen GeForce RTX 3080, 3070 ve 3060 Ti ekran kartlarının hash oranını düşürerek madenciler için daha az tercih edilmesini sağlayacak.

NVIDIA, bugün resmi blogunda yaptığı açıklamada yeni modellere ek olarak piyasada halihazırda satılan kartların de daha düşük hash performansı ile yenileneceğini duyurdu.

İşte Şirket’in konuyla ilgili açıklaması:

GeForce ürünleri oyuncular için üretilmiştir ve yeniliklerle doludur. RTX 30 Serimiz, oyunculara ve içerik oluşturuculara harika görseller ve performans sunan, özel RT Çekirdekleri ve Tensör Çekirdekleri ile ikinci nesil RTX mimarimiz üzerine inşa edilmiştir.

NVIDIA GPU’lar programlanabilir olduğundan, kullanıcılar iklim simülasyonu ve gen dizilemeden derin öğrenmeye ve robotiklere kadar düzenli olarak yeni uygulamalar keşfederler. Kripto para madenciliği de bunlardan biri.

Hash Rate yarıya indiriliyor

GeForce GPU’ların oyuncuların eline geçmesine yardımcı olmak için Şubat ayında tüm GeForce RTX 3060 grafik kartlarının düşük bir Ethereum hash oranıyla gönderildiğini duyurduk.

Bugün, yeni üretilen GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti ekran kartlarına azaltılmış bir ETH hash oranı uygulayarak ek önlemler alıyoruz. Bu kartlar Mayıs ayı sonlarında gönderilmeye başlayacak.

Oyuncularla Net İletişim

Bu GPU’lar başlangıçta tam bir hash oranıyla piyasaya sürüldüğünden, müşterilerin GeForce ürünlerini satın aldıklarında tam olarak ne elde ettiklerini bilmelerini sağlamak istiyoruz. Buna yardımcı olmak için GeForce ortaklarımız GeForce RTX 3080, RTX 3070 ve RTX 3060 Ti kartlarını “Lite Hash Rate” veya “LHR” tanımlayıcıyla etiketliyor. Tanımlayıcı, perakende ürün listelerinde ve kutuda yer alacaktır.

Bu azaltılmış hash oranı yalnızca LHR tanımlayıcısına sahip yeni üretilmiş kartlar için geçerlidir ve önceden satın alınmış kartlar için geçerli değildir.

GeForce, Oyun İçin Üretildi

GeForce RTX GPU’lar, oyuncular ve dijital deneyimler yaratanlar için RTX gerçek zamanlı ışın izleme, yapay zeka destekli DLSS kare hızı yükseltici, en iyi sistem gecikmesi için NVIDIA Reflex süper hızlı yanıt oluşturma ve daha pek çok ileri teknoloji ürünü sunmuştur.

Bu ek adımın daha iyi fiyatlarla daha fazla GeForce kartını dünyanın her yerindeki oyuncuların eline alacağına inanıyoruz.

NVIDIA’nın bu kararı ekran kartı fiyatlarını değiştirecek mi? Sizin düşünceleriniz neler?