Anasayfa Haber Intel Xe-HP Arctic Sound GPU Görüntülendi

Intel Xe-HP Arctic Sound GPU Görüntülendi

Intel Xe-HP Arctic Sound

Veri merkezi odaklı Intel Xe-HP Arctic Sound GPU’lar hakkında detaylar ortaya çıktı.

Intel tarafından Xe-HP mimarisine dayalı veri merkezi GPU modellerinin önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Igor’s Lab, Intel’in Xe-HP GPU temelli ve kod adı Arctic Sound olan hesaplama kartlarının resimlerini yayınladı ve bunların bazı ön özelliklerini açıkladı.

Tek parçalı Intel Arctic Sound 1T, 384 EU’lu bir Xe-HP GPU’nun yanı sıra 716 GB/s’ye kadar en yüksek bant genişliği sunan 16 GB HBM2E belleğe sahip. Hızlandırıcı, 150W TDP için derecelendirilmiş kısa, tek yuvalı ve tam yükseklikte bir kart.

Arctic Sound 2T kartı, iki döşemeli bir Xe-HP GPU, 960 EU (480 × 2) ve 32 GB HBM2E DRAM taşıyor. Hızlandırıcı, tam uzunlukta tam yükseklikte (FLFH) bir form faktörü kullanıyor ve 300 W TDP için derecelendirilmiş.

Intel Xe-HP mimarisi, Iris Xe tüketici sınıfı GPU’lardan bildiğimiz şirketin Xe-LP mimarisinden çok farklı. Xe-HP kartı, daha fazla kayan nokta formatını, daha fazla işleme özel talimatları, derin öğrenme için DP4A evrişim talimatını ve Intel’in XMX uzantılarını destekliyor.

Veri merkezi odaklı Xe-HP GPU’lar, çeşitli IPC iyileştirmelerine sahip tamamen yeni yürütme birimlerini kullanıyor. HBM2E bellek desteğine sahip GPU’lar Intel’in performansı optimize edilmiş 10nm SuperFin işlem teknolojisi kullanılarak yapılıyor.

Intel artık bazı müşterilerinin tek ve çift döşemeli Xe-HP uygulamaları taşıyan Arctic Sound bilgi işlem kartlarını ön izlemesine izin veriyor. Intel’in Xe-HP planları, şirket bunları hiçbir zaman detaylandırmadığı için bu noktada tam olarak net değil. Bu arada, bu iki kartın AB sayısı beklenenden biraz daha düşük. Intel’in bu kartları gerçekte hangi konfigürasyonlarla göndermeyi planladığı hakkında ise bilgi bulunmuyor.