Anasayfa Haber Microsoft: “Windows 10 İçin En İyi Tarayıcı Edge 91”

Microsoft: “Windows 10 İçin En İyi Tarayıcı Edge 91”

Edge 91

Microsoft, Edge 91 güncellemesi ile Windows 10’da en iyi deneyimi vaat ediyor.

Microsoft, sanal olarak gerçekleştirilen Build 2021 geliştirici konferansı etkinliğinde önümüzdeki günlerde sunulacak Edge 91 güncellemesi sonrasında internet tarayıcısının Windows 10 işletim sisteminde en iyi performans gösteren tarayıcı olacağını iddia etti. Bunun da başlangıç hızlandırma ve uyuyan sekmeler gibi iki özelliğe yapılan iyileştirmeler ile gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Öncelikle başlangıç ​​desteği, arka planda bazı temel Edge işlemlerini çalıştırarak Edge’in daha da hızlı başlamasına yardımcı olacak. Microsoft, Edge pencereleri açıkken bunun ek kaynaklar kullanmadığını ifade ediyor.

Uyuyan sekmeler özelliği ise etkin olmayan sekmeleri uyku moduna geçirerek bellek kullanımında yüzde 82’ye kadar tasarruf etmenize yardımcı olacak. Edge, bir sekme uyku moduna alındığında, reklamları anında duraklatmak gibi şeyler yapabilecek ve böylece kaynaklardan hemen tasarruf edebilecek. Bu güncellemede sistem kaynaklarını korumak için Windows’a özgü bazı geliştirmeler de mevcut. Uyuyan sekmeleri belirli bir süre sonra uykuya geçecek şekilde özelleştirmeniz mümkün olacak. Önemli içeriği kaybetme riski varsa da belirli web sitelerinin uykuya geçmesini önleyebileceksiniz.

Microsoft Edge 91 şu an için Beta kanalında mevcut. Ek olarak, kararlı sürümde yeni renk temaları, yeni bir fiyat geçmişi özelliği ve bir parola monitörü gibi başka yeni özellikler de kullanıcılar ile buluşacak.

Microsoft, geçtiğimiz aylarda Microsoft Edge macOS versiyonunun güncelleme yöntemi değiştirmişti.