Anasayfa Haber Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği Sunmaya Başladı

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme Özelliği Sunmaya Başladı

Instagram Beğeni Sayısı Gizleme

Instagram, beğeni sayısı gizleme ayarı ile kullanıcılarına daha fazla gizlilik seçeneği sunuyor.

2019 yılından bu yana Facebook tarafından kullanıcıların gönderilerindeki beğenme ve tepki sayaçlarının onları takip eden kişilerden gizlemelerinin bir yolu test ediliyordu. Şimdi ise Instagram beğeni sayısı gizleme özelliği herkes için sunulmuş durumda.

Bu yeni özellik sayesinde fotoğraf ve video paylaşım servisindeki beğeni sayılarını kolaylıkla gizlemek mümkün. Başkalarının gönderilerinizin kaç beğeni aldığını görmesini engellemek için kontrol sizde. Ek olarak, akışınızdaki tüm gönderilerde benzer sayıları görmeyi bırakma seçeneği de mevcut.

Akışınızdaki tüm gönderilerdeki beğenme sayılarını gizlemek için Ayarlar’daki yeni Gönderiler bölümüne gidebilir ve ardından bu seçeneği değiştirebilirsiniz. Bu seçenek, siz paylaş düğmesine basmadan önce veya yayınınız yayınlandıktan sonra bile kullanılabiliyor.

Facebook, bu değişikliğin insanlara sosyal medya platformundaki deneyimleri üzerinde daha fazla kontrol vermeyi amaçladığını belirtiyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde her iki kontrol Facebook platformunda da aktif hale gelecek.

Yeni özellik ile sosyal ağ devi, dijital refahınızı da iyileştirmeyi umuyor. Facebook, bu çabanın bir parçası olarak insanların Instagram’daki deneyimlerini iyileştirmeye yönelik çalışmalar yürütmek ile topluluk desteğini iyileştirmek ve politikalarını ile ürünlerini geliştirmek için üçüncü taraf araştırmacılara fon sağlıyor. Fon için başvuru şu anda tüm küresel akademisyenlere ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara da açık.

Diğer taraftan Facebook’un çocuklar için Instagram planlarını iptal etmesinin istendiğini de hatırlatalım.