Anasayfa Haber Apple Çalışanları Hibrit Çalışma Düzenini Reddediyor

Apple Çalışanları Hibrit Çalışma Düzenini Reddediyor

Apple çalışanları, şirketin Eylül ayı için planladığı yüz yüze çalışma düzenini reddetti.

Geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook’un çalışanlarına gönderdiği e-posta ile hibrit çalışma sistemine geçiş için adım attığını belirtmiştik. Tim Cook’un Eylül ayı için planladığı yüz yüze çalışma düzeni, Apple çalışanları tarafından pek beğenilmiş gözükmüyor. The Verge’de yer alan habere göre 80 Apple çalışanı, Tim Cook’un personelin Eylül ayında ofise dönmesini gerektiren planlarını yeniden düşünmesi gerektiğini söyledikleri bir mektubu Tim Cook’a gönderdi. Çalışanlar, haftada iki gün yerine, tam zamanlı uzaktan çalışma için bir seçenek istediklerini mektupta bildiriyor.

Yüz yüze çalışma konusunda henüz yeteri kadar istekli olmadıklarını bildiren çalışanlar, Apple’dan net bir eylem planı oluşturmasını istiyor. Ayrıca, şirket içi çalışmanın, çevrelerini nasıl etkileyeceği ile ilgili ayrıntıları öğrenmek ve uzaktan çalışma koşullarını değerlendirmek için bir toplantının yapılmasını istediler. Mektubu kaleme alan çalışanlar, Apple’ın çalışanlarına bu konuyla ilgili sorular soran bir anket sunması gerektiğini düşünüyor.

Çalışanların kaleme aldığı mektubun ne kadar etkili olabileceği konusu ise henüz belirsizliğini korumakta. 80 kişilik bir grubun bütün çalışanları temsil edip etmeyeceği konusu tartışılsa da, 2800 kişilik bir grubun Slack uygulaması üzerinde örgütlendiği biliniyor. Eğer durum böyle ise Apple’ın yüz yüze çalışma politikasını önümüzdeki günlerde tekrar gözden geçirmesi gerekebilir.

Tim Cook’un sunduğu yüz yüze çalışma koşulları, diğer şirketlerin koşulları ile karşılaştırıldığında oldukça katı politikalar olarak nitelendirilebilir. Bu nedenle Apple çalışanlarının bu tepkisi pek de sürpriz değil. Zira Twitter, birçok çalışanının istedikleri kadar uzaktan çalışmasına izin veriyor. Aynı şekilde Google de çalışanlarına bu ayrıcalığı sunmakta.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version