Anasayfa Haber Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4 Lansmanları Yaklaşıyor

Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4 Lansmanları Yaklaşıyor

Samsung’un yeni akıllı saatleri Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4’ün resmi tanıtımları artık daha da yakın görünüyor.

Samsung’un bu yılın ikinci yarısında üç yeni akıllı telefonu ve iki yeni akıllı saati duyurması bekleniyor. Şirket, bir sonraki akıllı saatlerinde Tizen OS’u kullanmaktan vazgeçerek Google’ın Wear OS sürümüne geçeceğini duyurmuştu. Şimdi ise Samsung’un yeni iki akıllı saatinin lansmana oldukça yaklaştığını ve gerekli sertifikayı aldığını söyleyebiliriz.

Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4, geçtiğimiz gün Çin’de CCC sertifikası aldı. Dikkat çeken gelişme ise akıllı saatlerin her biri için iki adet çeşidin sertifikasyon sürecinden geçiyor olmasıydı. Galaxy Watch Active 4’ün SM-R860 (39 mm) varyantı ve SM-R870 (43 mm) varyantı sertifikalarını almış gözüküyor. Bunun yanı sıra Galaxy Watch 4’ün de SM-R880 (41 mm) ve SM-R890 (45 mm) varyantları bulunmakta. Ayrıca, her iki akıllı saat de 5W kablosuz şarj cihazıyla birlikte gelecek ancak kutularının içinde bir şarj adaptörü barındırmayacaklar.

Galaxy Watch 4

Geçtiğimiz gün Galaxy Watch 4’ün 41 mm’lik versiyonunun Galaxy Watch 3‘e benzer şekilde 247 mAh pil ile çalışacağı ortaya çıkmıştı. Akıllı saat, mevcut Galaxy Watch cihazlarına benzer şekilde, tek bir şarjla birkaç gün dayanabilecek şekilde tasarlandı. Bunun haricinde yaklaşan akıllı saatlerin, dairesel Super AMOLED ekranlar, toz ve su geçirmezlik için IP68 sertifikası, ivmeölçer, barometre, jiroskop, GPS, kalp atış monitörü, SpO2 ölçümü ve uyku takibi gibi özellikleri de içermesi bekleniyor.

Donanım özellikleri açısından Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch Active 4, 5nm Exynos işlemciye sahip olacak. Kullanılan bu yonga seti, hız, performans ve güç verimliliğinde ihtiyaç duyulan artışı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca akıllı saatler, daha ince çerçevelere ve düz cam korumasına sahip. Yeni akıllı saatlerin Ağustos 2021’de tanıtılması bekleniyor. Samsung, bu tarihte akıllı saatleri, S21 FE, Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 ile beraber duyurabilir.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version