Anasayfa Haber Google Meet Android Sürümüne Arka Plan Seçme Özelliği Geldi

Google Meet Android Sürümüne Arka Plan Seçme Özelliği Geldi

Google Meet Gürültü Önleme

Google Meet artık kurumsal müşterilerin Android’de arka planlarını değiştirmelerine izin veriyor.

Video konferans görüşmeleri, COVID-19 pandemisi başladığından beri kurumsal toplantılardan canlı derslere kadar her şey için vazgeçilmez bir unsur haline geldi. Bu süreçte kullanıcılar tarafından en çok kullanılan uygulamalardan biri de Google Meet uygulamasıydı. Google Meet, kullanıma sunulduğu günden bu yana çeşitli destekleri kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Uygulama geçtiğimiz yıl, G Suite müşterileri için arka plan değiştirme özelliğini sunmuştu. Ancak bu özellik yalnızca masaüstü sürümünde geçerli olabiliyordu.

Google’ın bugün Meet uygulamasında görüntülü sohbet arka planlarını bulanıklaştırma veya değiştirme özelliğinin Android cihazlarında kullanılabildiğini duyurmasıyla, geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan özelliğin kapsamı da genişlemiş oldu. Bugüne kadar G Suite müşterileri arka planlarını yalnızca masaüstü uygulamasında değiştirebilmekteydi. Yeni güncelleme ile kullanıcılar artık, ofis alanları, manzaralar, soyut fotoğraflar gibi seçenekler olmak üzere Google’ın belirlediği çeşitli resimlerle arka planlarını özelleştirebilecekler.

Google Meet Arka Plan

Kullanıcılar yeni güncelleme ile şu anda yalnızca Google’ın belirlemiş olduğu fotoğrafları kullanabilecek. Ancak önümüzdeki günlerde kişisel veya özel resimler de arka plan olarak seçilebilecek. Bununla birlikte Google, iOS kullanıcıları için de gelecekte arka plan değiştirme desteğini sunmayı planlıyor. Şirket, yeni özellikle birlikte kullanıcıların dağınık çevrelerini gizleyebileceklerini ve yüzlerini daha fazla gösterme fırsatı bulabileceklerini belirtiyor.

Son olarak, kullanıcıların özelliği kullanmaya başlamak için manuel olarak özelliği aktifleştirmesi gerektiğini belirtelim. Ayrıca yeni özelliğin şu anda tüm Workspace ve G Suite Basic/Business müşterilerinin kullanımına sunulduğunu da eklemek gerek.