Anasayfa Haber iPhone Uygulamaları, iPadOS 15 İle Yatay Modda Çalışabiliyor

iPhone Uygulamaları, iPadOS 15 İle Yatay Modda Çalışabiliyor

iPhone iPadOS 15

Sadece iPhone için olan uygulamalar iPadOS 15 sayesinde yatay modda çalışabilecek.

Apple, iPadOS 15 ile birlikte iPad kullanıcılarını oldukça sevindirecek bir yeniliğe imza attı. Yeni güncelleme ile birlikte, sadece iPhone ile çalışabilen uygulamalar iPadOS 15 sürümünde yatay modda çalışabilir hale geliyor. Yani artık Instagram uygulamasını tabletinizde yatay modda kullanmak mümkün olacak.

Mevcut durumda iPadOS 14 veya önceki bir sürümünü yüklediyseniz, iPad’i dik tutularak uygulamaları portre modunda kullanmanız gerekiyor. Bu anlamda, iPad’de yalnızca iPhone uygulamaları kullanmak oldukça sıkıntılı bir deneyime sebep oluyordu. iPad’ini sık sık bir klavye veya klavye kılıfı ile kullananlar bu uygulamalarla başa çıkmak için başını yana yatırmak veya iPad’ini ayırmak gibi yollara başvurmak zorunda kalıyordu. Kullanıcılar isterlerse uygulamayı dikey modda kullanmaya devam edebilecek. Ayrıca otomatik ayarla uygulamayı açarken ‌iPad‌ yönüne göre de açılma seçeneği mevcut.

Bu arada iPad’iniz yatay durumda olsa bile iPhone uygulamasının kendisinin portre modunda olacağının altını çizelim. Tabii ki bu önceki durumla kıyaslandığında kabul edilebilir bir durum.

iOS 15 ve iPadOS 15 ile kullanıcıların işine yarayacak daha birçok yeni özellik sunuluyor.