Anasayfa Haber macOS Monterey ile iPad’ler Harici Monitör Oluyor

macOS Monterey ile iPad’ler Harici Monitör Oluyor

macOS Monterey Universal Control (Evrensel Kontrol) özelliği

macOS Monterey ile gelen Universal Control özelliği sayesinde kullanıcılar iPad’leri harici bir monitör gibi kullanabilecek.

Apple, 7 Haziran tarihinde Mac cihazların yeni işletim sistemi olan macOS 12 Monterey‘i duyurdu. Yeni macOS sürümü ile beraber birçok yeniliği Mac kullanıcılarına sunacağını müjdeleyen Apple, aynı zamanda macOS Monterey Universal Control (Evrensel Kontrol) özelliğini de tanıttı.

Universal Control özelliği ile kullanıcıların tek bir mouse ve klavyeyle çalışarak Mac ve iPad cihazları arasında geçiş yapmalarına imkan tanıyan Apple, iPad’leri harici bir monitör gibi kullanabileceğimizi de söyledi.

Özellikle Apple ekosistemini aktif olarak kullananların oldukça işine yarayacak olan Evrensel Kontrol özelliğiyle, Mac ve iPad cihazları arasında daha kesintisiz bir çalışma deneyimi de kullanıcıları bekliyor. Bu konuda ufakta bir örnek veren firma; iPad üzerinde yapmış olduğumuz çalışmayı tek bir hamleyle Mac cihazımıza aktarabileceğimizi ve çalışmaya orada devam edebileceğimizi ifade ediyor. Bununla beraber şirket kullanıcıların bu özellik aracılığıyla aygıtlar arasında içerik kopyalayıp yapıştırabileceğine ve hızlı bir şekilde dosya transferi de yapabileceklerine dikkat çekiyor.

macOS Monterey Universal Control Özelliği

Apple yetkililerinin söylediğine göre bu özellik bir köprü görevi görecek. Böylece kullanıcılar her üç cihazı (iMac, iPad ve Mac) da aynı anda kullanabilecekler. Ayrıca bu özellik için herhangi bir kurulum da yapmamız gerekmeyecek. Mac cihazınızın yakınında olan iPad’iniz otomatik olarak cihazınızı tanımlayacak. Böylelikle iPad’inizi Mac cihazınızın touchpad’i ile kontrol edebileceksiniz.

macOS Monterey Uyumlu Mac Modelleri

  • iMac (2015 sonu ve sonrası)
  • iMac Pro (2017 ve sonrası)
  • MacBook Air (2015 başı ve sonrası)
  • MacBook Pro (2015 başı ve sonrası)
  • Mac Pro – (2013 sonu ve sonrası)
  • Mac Mini (2014 sonu ve sonrası)
  • MacBook ( 2016 başı ve sonrası)