Anasayfa Haber NVIDIA, Windows 7, 8 ve 8.1 için Game Ready Sürücü Güncellemelerini Sonlandırıyor

NVIDIA, Windows 7, 8 ve 8.1 için Game Ready Sürücü Güncellemelerini Sonlandırıyor

NVIDIA GeForce 430.64 WHQL Game Ready Sürücüleri

NVIDIA, Ekim ayından itibaren Windows 7, 8 ve 8.1 için Game Ready Sürücü güncellemelerini bırakacak.

NVIDIA, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için Game Ready Sürücü yükseltme desteği planlarını detaylandırdı. Şirket, kendi web sitesi üzerinden yayınladığı destek makalesinde, Ekim 2021’den başlayarak, belirtilen sürümleri kullanan kullanıcıların grafik kartları için Game Ready Sürücü güncellemeleri sağlamayacağını bildiriyor. Bununla birlikte şirket, bu sistemleri kullanan kullanıcılar için kritik güvenlik güncelleştirmelerini sunmaya devam edecek. Ancak bu destek de Eylül 2024’te sona erecek.

Microsoft, Ocak 2016’da Windows 8 için desteğini sonlandırmıştı. Aynı şekilde Ocak 2020’de de Windows 7 desteği sona ermişti. Windows 8.1 ise aynı akıbeti 2018 yılında yaşadı. Tüm bu sürümler için yeni güncellemeler sunulmazken, halen güvenlik güncellemeleri hizmeti devam ediyor. Microsoft, bu hizmetin sona ereceği tarih olarak Ocak 2023’ü gösteriyor. Tüm bu nedenler doğrultusunda, mevcut PC kullanıcılarının bir çoğunun Windows 10 işletim sistemini kullandığını söylemek mümkün.

NVIDIA GeForce 457.51 WHQL

NVIDIA da GeForce müşterilerinin büyük çoğunluğunun Windows 10’a geçtiğini doğruluyor. Şirket, bu kullanıcılar için mümkün olan en iyi güvenlik, destek ve işlevselliği sağlamayı hedeflediğini ve bu nedenle yalnızca Windows 10’a odaklandığını belirtmekte. Ayrıca şirket, web sitesindeki SSS bölümünde, üç işletim sistemini destekleyen son Game Ready Sürücüsü’nün 31 Ağustos’ta gönderileceğini söylüyor. Bu tarihten sonra, Ekim ayında gönderilmesi beklenen ilk sürücü güncellemeleri, artık belirtilen sürümleri desteklemiyor olacak.