Anasayfa Makale realme C21 – Öne Çıkan Özellikler

realme C21 – Öne Çıkan Özellikler

realme ülkemizde uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla ön plana çıkan bir marka. Hem giriş seviyesi telefonları hem de orta segment cihazlarıyla kısa sürede dikkat çekmeyi başardılar. realme C21, markanın ilk yerli cihazı olmasıyla beraber uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Giriş seviyesi bir akıllı telefon satın almak isteyenlere hitap ediyor.

Telefonun ön plana çıktığı iki alan bulunuyor; geniş ekran ve uzun pil ömrü. Geniş ekran özellikle sosyal medyada gezinirken veya medya tüketirken son derece önemli. realme C21 6.5 inç boyutunda IPS LCD ekran kullanıyor. Bu ekran 400 nit parlaklığa ve 720 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip

720p ekran çözünürlüğü uygun fiyatlı akıllı telefonlarda genellikle gördüğümüz bir değer. realme C21’de ise güzel bir avantaja bile dönüşebiliyor. İşte tam bu noktada ikinci önemli özellik olan bataryaya geliyoruz. Telefonda 5.000 mAh kapasiteye sahip bir batarya bulunuyor. Ekranın çok güç çekmemesi, işlemci platformunun verimlilik odaklı olması ve geniş batarya bir araya geldiğinde realme C21 2 güne varan pil ömrü sunabiliyor.

Pili uzun süre dayanan bir akıllı telefon pek çok kullanıcı için satın alma kararına etki eden başlıca unsurlar arasında yer alıyor. C21 batarya gücünü verimli bir şekilde kullanabildiği için bu yönden oldukça güçlü bir akıllı telefon. Ayrıca şirketlerin çalışanlar için toplu telefon satın alımı yapmaları halinde çift SIM gibi ek özellikleriyle de dikkat çekiyor.

realme geniş ekranı sayesinde medya tüketimi, metin okuma, sosyal medya ve e-posta uygulamaları için kolaylık sağlarken, uzun süre dayanan batarya sayesinde de gün aşırı şarj alışkanlığını değiştirmeyi hedefliyor. Telefonun güçlü olmasını beklediğimiz iki alanda da iyi performans sergilediğini söyleyebiliriz.

realme C21 – Performans

realme C21’in içerisinde MediaTek’in 12nm üretim sürecine sahip bir işlemci platformu olan Helio G35 yer alıyor. Helio G35 8 çekirdekli bir çipset ve bu çekirdeklerden dördü performans, dördü verimlilik odaklı çalışıyor. Dört çekirdek 2.3 GHz saat hızına sahip Cortex-A53 iken, diğer dört çekirdek daha düşük saat hızına sahip (1.8 GHz) Cortex-A53’lerden oluşuyor. Helio G35 grafik işlemci olaraksa PowerVR GE8320 kullanıyor. Ülkemizde realme C21’in 3GB RAM ve 32GB dahili depolama alanı bulunan versiyonu satılıyor.

Yapmış olduğumuz özel performans testlerine baktığımızda realme C21’in oyun gibi yoğun işlemci gücü isteyen uygulamalarda gayet iyi sonuçlar aldığını görüyoruz. 15 dakikalık PUBG Mobile testinin sonunda 40 FPS’in üzerinde oyunu çalıştırmayı başaran C21, aralıksız olarak oyun oynadığınızda 6 saatin üzerinde dayanabiliyor. İşlemci verimlilik odaklı olabilir ama realme C21 ile güncel oyunları sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Ayrıca telefonun SIM kızağı üzerinde çift SIM kart desteği dışında microSD kart için de ayrı bir yuvası bulunuyor. Bu sayede 32GB depolama alanının yeterli gelmediği durumlarda alanı istediğiniz ölçüde artırabiliyorsunuz.

realme C21 – Kameralar

Telefonda ön kamerayla beraber 3 farklı çekim kamerası bulunuyor. Ana geniş açılı kamera 13 MP çözünürlük sunarken, ona 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik algılayabilen yardımcı kamera eşlik ediyor. Gün ışığında yaptığınız çekimler son derece güzel ve renk doygunluğu açısından sizi tatmin etmeyi başarıyor. Ayrıca düşük ışıklı ortamlarda gece modundan da yararlanabiliyorsunuz. Makro kamera ile objelerin detaylarını çok daha detaylı bir şekilde yakalayabilir veya 2MP derinlik sensörünü kullanarak portre modunda fotoğraflar çekebilirsiniz. Portre modu hem ana kamera hem de ön kamerada son derece başarılı sonuçlar veriyor.

Ülkemizde 1.700 TL civarı bir fiyattan satın alabileceğiniz realme C21, uygun fiyata size iyi bir telefon sunmayı başarıyor. Eğer ekran boyutu ve pil ömrüyle ön plana çıkan bir telefon arıyorsanız terchiniz realme C21 olabilir.

Bu bağlantı üzerinden realme C21’i satın alabilirsiniz.