Anasayfa Haber Samsung Galaxy Chromebook Go Tanıtıldı

Samsung Galaxy Chromebook Go Tanıtıldı

Samsung Galaxy Chromebook GO

Samsung, Intel Celeron CPU’lu Galaxy Chromebook Go’yu sessizce kullanıcılara sundu.

Samsung, uygun fiyatlı Chrome OS tabanlı dizüstü bilgisayar olan Galaxy Chromebook Go’yu tanıttı. Yeni dizüstü bilgisayar, Güney Koreli firmanın Galaxy Chromebook ve Galaxy Chromebook 2‘yi de içeren Chromebook serisini tamamlıyor. Galaxy Chromebook Go, Intel Celeron işlemci ile beraber geliyor. Ayrıca, LTE bağlantısına ve hafif bir tasarıma sahip.

Galaxy Chromebook Go, 14 inç IPS LCD ekranı barındırıyor. Ancak, bütçe dostu bir model olması bakımından, ekran çözünürlüğü sadece 1.366×768 piksel ile sınırlı. Cihaz, bilindiği üzere Chrome OS ile çalışıyor. Dizüstü bilgisayar ayrıca, Intel Celeron N4500 işlemci ve 16 EU’ya sahip Intel UHD Grapchics ile birlikte geliyor. Dizüstü bilgisayarın diğer özellikleri arasında, 4GB/8GB LPDDR4X RAM, 32GB/64GB/128GB eMMC depolama alanı ve bir microSD kart yuvası yer almakta.

Samsung Galaxy Chromebook GO

Samsung, en yeni Chromebook’unu TKL klavye, oldukça büyük bir çoklu dokunmatik panel, 1.5W stereo hoparlörler ve 720p web kamerası ile donatmış. Cihazın bağlantı noktası özellikleri ise LTE (nano-SIM), Wi-Fi 6 (2×2), bir adet USB 3.2 Gen1 Type-A bağlantı noktası, iki adet USB 3.2 Gen2 Type-C bağlantı noktası ve bir 3.5mm kulaklık jakı şeklinde belirtiliyor. Cihaz, 15.9mm inceliğinde ve 1.45 kg ağırlığında. Ayrıca, 42.3Whr pil ile çalışıyor ve 45W USB Type-C şarj cihazıyla birlikte geliyor.

Son olarak, şirketin henüz Galaxy Chromebook Go’nun satış fiyatını belirlemediğini belirtelim. Yine de beklentilerin 299 dolardan başlayan bir fiyat etiketine sahip olacağı yönünde olduğunu ekleyebiliriz. Cihaz, tek renk seçeneği olan gümüş renk ile kullanıcılara sunulacak ve önümüzdeki birkaç gün içinde Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’da piyasaya sürülecek.