Anasayfa Haber Lenovo, ThinkPad X1 Extreme Bilgisayarını Tanıttı

Lenovo, ThinkPad X1 Extreme Bilgisayarını Tanıttı

Lenovo ThinkPad

Lenovo’nun yeni dizüstü bilgisayarı, RTX 3080 barındırıyor.

Lenovo, ince ve hafif karbon fiber gövdeye yerleştirilmiş en yeni Intel ve NVIDIA bileşenlerine sahip, 4.nesil amiral gemisi ThinkPad X1 Extreme dizüstü bilgisayarını tanıttı. Şirket ayrıca, AMD destekli yeni bir ThinkPad Yoga, bir çift yeni Chromebook ve web kameraları, fareler, klavyeler ve şarj cihazları gibi bir dizi aksesuarı da kullanıcılara sunuyor.

ThinkPad X1 Extreme Gen4, tüm bu tanıtılan ürünler arasındaki en dikkat çekici ürün. Yeni dizüstü bilgisayar, ağırlığı azaltabilmek için güçlendirilmiş bir karbon fiber gövdeye yerleştirilmiş. Bilgisayarın kalınlığı 17,7 mm ve ağırlığı 1,81 kg. Lenovo, en son model için geleneksel ısı boruları, büyük bir buhar odası, klavye hava girişi ve hava sirkülasyonunu iyileştirmeyi amaçlayan çift baypas tasarımına sahip yeni bir hibrit soğutmayı da ekliyor.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme

X1 Extreme, 11.nesil Intel Core i9 H serisi işlemciler ve NVIDIA RTX 3050 Ti‘dan başlayıp, RTX 3080’e kadar giden grafik kartları ile birlikte geliyor. Cihaz ayrıca, QHD+ veya UHD+ panelli yeni 16 inç, 16:10 oranlı bir ekrana sahip olacak. Yenilenmiş ekran, Dolby Vision HDR desteği ve 600 nit en yüksek parlaklık değeri sunuyor. Bununla birlikte, ekranlar tam olarak 10 bit olmasa da herhangi bir ekran meraklısı için 10 biti simüle edebilmek için 8+2 bit (FRC titrek) renk sunmakta.

Cihazın diğer özellikleri arasında, 64 GB’a kadar DDR4 bellek, iki adet 2 TB M.2 PCIe Gen4 SSD ve 10,7 saate kadar pil ömrü sağlayan 90Wh pil yer alıyor. Ayrıca, Wi-Fi 6E ve isteğe bağlı 5G Kablosuz WAN özellikleri de cihazın diğer özellikleri olarak sıralanabilir. Cihazın üstünde, fiziksel kamera deklanşörlü FHD veya FHD kızılötesi web kamerası, Dolby Atmos hoparlörler, parmak izi okuyucu ve daha büyük, 115 mm dokunmatik yüzey yer almakta.

Son olarak, Lenovo’nun yeni amiral gemisi dizüstü bilgisayarlarının fiyatlarını, 2.150 dolardan başlatacağını belirtelim. Dizüstü bilgisayarın satışa çıkacağı tarih olarak ise Ağustos 2021 işaret ediliyor.