Microsoft, bugün duyurduğu Windows 11 için uyumluluk denetleme aracı yayınladı.
Yazılım devi Microsoft, bugün duyurduğu Windows 11 için uyumluluk denetleme aracını yayınladı. Web sitesinde Windows 11 sistem gereksinimlerini açıklayan şirket, ayrıca kullanıcıların bilgisayarlarını Windows 11 için hazır tutmasına yardımcı olacak bir araç yayınladı.
Yayınlanan yeni araçla birlikte kullanıcılar bilgisayarlarının hem yazılımsal hem de donanımsal olarak Windows 11’e uyumlu olup olmadığını öğrenebiliyor.
Yazılımı indirdikten sonra kurup çalıştırmanız gerekiyor. Bunun ardından “Şimdi denetle” butonuna basarak siz de bilgisayarınızın Windows 11 için hazır olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Hatırlarsanız şirket Windows 11 için 64-bit zorunluluğu getirmişti. Bu duyuru ile birlikte eski nesil bilgisayarları saf dışı bırakan Microsoft, kullanıcıların kafa karışıklığını gidermek için aracın kullanılabileceğini belirtiyor.
Microsoft’un sitesinden Windows 11 uyumluluk denetleme aracını hemen indirebilirsiniz.
Windows 11 Sistem Gereksinimleri
| İşlemci: | 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC) |
| RAM: | 4 gigabayt (GB) |
| Depolama: | 64 GB veya daha büyük depolama cihazı |
| Sistem üretici yazılımı: | UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli |
| TPM: | Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0 |
| Grafik kartı: | WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu |
| Ekran: | Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit |
| İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: | Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir. Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir. |





Sızdırılan ISO haricinde resmi bir beta vb. ISO yok mu ?
Haftaya resmi Insıder sürümü yayınlanacak
insider.windows.com dan kayıt olun
Bilgisayarım 64 bit ve tüm gereksinimlere uyuyor ama araç uymadığını söylüyor.
ryzen 1600 1700 1800 e destek yok intelde 8000 serisi altına destek yok. anakart da TPM 2.0 yoksa bunların hepsi sisteminiz uyumsuz diyor.
Aracı Win 11’e yükledim ve “Bu bilgisayar Windows 11’i çalıştıramaz.” hatası verdi. :D Zaten normal kurulumda da hata vermişti. Ben de WinNTSetup ile kurulum yaptım. Çatır çatır çalışıyor. Ha bir de çevrimdışı hesap oluşturma seçeneği bende vardı. (Pro sürümü kurdum.)
yükleniyor ancak destek vermemesi ne gibi sorunlara yol açacak? yarın öbür gün bilgisayarda anlık shutter takılmalar olursa v.s ne yapacağız? adam destek vermiyorum sorunun beni ilgilendirmiyor derse? yani bu işin bir çok yönden boyutu var. çalıştırsa bile acaba sana uyumsuz dediği içni lisans verecek mi orada uyumlu ise lisans alabilirsiniz yazıyor!! bu detayı atlamayın sistem gereksinimlerini karşılıyorsa windows 11 güncellemesini alacaksınız diyor.
ben 1050 ti ve i5 7400 ile lisanslı windows 11 pro kurdum 15 haziranda :) merak etmeyin
i7 6700K 32 gb ram RTX 2080TI 500GB 970 M2 500 GB 850 SSD ve 500 GB 860 SSd sahibi olarak sistem win 11 i desteklemiyor yazısını görmek beni üzdü umarım bi hata vardır
intel de 8000 serisi altına destek yok https://docs.microsoft.com/en-us/windows-hardware/design/minimum/supported/windows-11-supported-intel-processors yani senin pc çöp oldu diyor microsoft.
çözüm yazısı sizlerle olacak. Ben i5 7400 ve GTX 1050 Ti ile kurdum windows 11’i merak etmeyin
tam bir rezalet microsoft un kendi sitesinde ryzen 1600 1700 1800 e destek yok.. TPM 2.0 şart koşuyorlar ya ben home kullanan oyun müzik film izleyen biriyim banane bitlocker dan şifrelemeden.. resmen sistem aldırmak için yapmışlar görende core 2 duo kullanıyoruz sanır. gerçekten bu konuda saçmalamışlar aşırı
İ7 7700 e nasıl destek olmaz o dönem çıkan laptopların %90 nın da bu işlemci vardı. Üzücü
Bu hatanın çözümü yakında siz değerli okurlarımızla buluşacaktır. Takipte kalın lütfen :)
Ryzen 5 1600 AF işlemci desteği nasıl olmaz abi? Çıldırmak üzereyim. O kadar sevinmiştim ki sonunda Hackintosh veya başka bir şeye gerek kalmayacak diye. Güzel görünümlü performanlı bir sürüme geçicez sanmıştım. Uygulamayı indirdim ve “Bu bilgisayar Windows 11’i çalıştıramaz.” hatası verdi. Çok saçma bir durum gerçekten. Biz yine bir yolunu bulur iso kurarız ama kullanırken bol bol mavi ekran alırsak şaşmamalı.
sorma kardeşim herkez muzdarip bu durumdan yapılan bildiğin haksızlığın daniskası sistem aldırmak için anlaşmışlar donanımcılarla. eğer yüklenmez ise w10 a devam 2025 e kadar.
hayırlısı dostum ya bakalım elimizdekiyle yetinelim para olsa bascam mac alacam da türkiye şartları :/
Denetleme aracını indirdim. Bu pc win 11 çalıştıramaz. 10 güncellemelerini almaya devam edebilirsiniz dedi. 5600x işlemci + x570 anakart + 3080 ekran kartı ve nvme ssd kullanıyorum. Daha ne kadar güncel bir sistem istiyor olabilir acaba?
Bu hatanın çözümü yakında siz değerli okurlarımızla buluşacaktır. Takipte kalın :)
Aynı sistem bende de 3070 ekran kartı var. Anakart x570 plus wifi 2000 küsüre alınan son model bir anakartta tpm olayından takılıyorsa. aşağısı bakmasın bile windows 11 oluyormu diye. :D
Onunla çok alakası yok gibi. Asus Tuf F15 laptop tüm gereksinimleri karşılıyor yükseltmek için…
Onunla çok alakası yok gibi. Asus TUF F15 laptop destekliyor tüm gereksinimleri…
Denetleme aracı bende açılmıyor. Sildim tekrar kurdum açılmıyor. Bir belirti yok
Check diyorum IT ile iletişime geçin diyor.
herşey uyuyor ama ekran 6bit yükleyemeyecekmiyim sırf bu yüzden ben şimdi
Biri bypass edip eski donanımlarda çalıştırılabilir hale getirir
arkadaşlar ben de bir indirme butonu yok kör müyüm acaba nasıl indiricem bu denetleyiciyi
Yukarıda link var, tıklıyorsunuz ve iniyor.