Anasayfa Haber Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı Yayınlandı

Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı Yayınlandı

windows 11 uyumluluk denetleme aracı indir

Microsoft, bugün duyurduğu Windows 11 için uyumluluk denetleme aracı yayınladı.

Yazılım devi Microsoft, bugün duyurduğu Windows 11 için uyumluluk denetleme aracını yayınladı. Web sitesinde Windows 11 sistem gereksinimlerini açıklayan şirket, ayrıca kullanıcıların bilgisayarlarını Windows 11 için hazır tutmasına yardımcı olacak bir araç yayınladı.

windows 11 uyumluluk denetleme aracı

Yayınlanan yeni araçla birlikte kullanıcılar bilgisayarlarının hem yazılımsal hem de donanımsal olarak Windows 11’e uyumlu olup olmadığını öğrenebiliyor.

Yazılımı indirdikten sonra kurup çalıştırmanız gerekiyor. Bunun ardından “Şimdi denetle” butonuna basarak siz de bilgisayarınızın Windows 11 için hazır olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Hatırlarsanız şirket Windows 11 için 64-bit zorunluluğu getirmişti. Bu duyuru ile birlikte eski nesil bilgisayarları saf dışı bırakan Microsoft, kullanıcıların kafa karışıklığını gidermek için aracın kullanılabileceğini belirtiyor.

Microsoft’un sitesinden Windows 11 uyumluluk denetleme aracını hemen indirebilirsiniz.

Windows 11 Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 1 gigahertz (GHz) veya daha hızlı, 2 veya daha fazla çekirdekli, uyumlu bir 64 bit işlemci ya da Çip Üzerinde Sistem (SoC)
RAM: 4 gigabayt (GB)
Depolama: 64 GB veya daha büyük depolama cihazı
Sistem üretici yazılımı: UEFI, Güvenli Önyükleme özellikli
TPM: Güvenilir Platform Modülü (TPM) sürüm 2.0
Grafik kartı: WDDM 2.0 sürücüsüyle DirectX 12 veya üzeri ile uyumlu
Ekran: Diyagonal olarak 9 inçten daha büyük olan yüksek çözünürlüklü (720p) ekran, renk kanalı başına 8 bit
İnternet bağlantısı ve Microsoft hesapları: Windows 11 Home sürümünde, ilk kullanımda cihaz kurulumunu tamamlamak için internet bağlantısı ve bir Microsoft hesabı gerekir. 

Windows 11 Home’da bir cihazı S modundan çıkarmak için de internet bağlantısı gerekir.

Tüm Windows 11 sürümlerinde güncelleştirmeleri yapmak ve bazı özellikleri indirip bunlardan yararlanmak için internet bağlantısı gerekir.