Anasayfa Haber Resident Evil 8, DRM Olmadan Daha İyi Performans Sergiliyor

Resident Evil 8, DRM Olmadan Daha İyi Performans Sergiliyor

Resident Evil 8 DRM

Yapılan karşılaştırmalara göre Resident Evil 8 DRM olmadan daha iyi bir performans sergiliyor.

Günümüzdeki birçok oyun korsana karşı en etkili yöntem olan Denuvo’nun DRM olarak adlandırdığı güvenlik yazılımını kullanıyor. Bu oyunlardan biri de Resident Evil 8. Bildiğiniz gibi Resident Evil serisinin sekizinci büyük oyunu geride bıraktığımız aylarda piyasaya sürülmüş ve oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmıştı. Ancak, oyun her ne kadar ilgi ile karşılansa da özellikle Resident Evil 8’in PC sürümünü oynayan bazı oyuncular boss savaşları ya da ara sahneler sırasında performans sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını bildirmişlerdi. Fakat bugün paylaşılan raporlara göre Resident Evil 8 DRM koruması olmadan daha iyi bir performans sergiliyor.

Resident Evil 8’de yaşanan bu performans sorununun en büyük nedeni DRM koruması. Oyunları korsanlara karşı koruyan bu güvenlik sisteminin sürekli olarak arka planda çalışması gerekiyor. Hal böyle olunca bu da oyunun performansına negatif yönden etki ediyor.

Kısa bir süre önce Resident Evil 8’in korsanlar tarafından kırılmasının ardından oyunun hem DRM hem de DRM’siz versiyonları karşı karşıya getirildi. Bu doğrultuda hemen aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi oyunun korsanlar tarafından kırılan sürümünün daha iyi bir performans sergilediğini gözlemliyoruz.

Her ne kadar oyunun korsan sürümü internete düşmüş olsa da, bu sürümün ciddi güvenlik açıklıklarına yol açabileceğini de özellikle belirtelim. Bu yüzden korsan yoldan indirilen program veya oyunları özellikle güvenliğiniz açısından kullanmamanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.