Anasayfa Haber Apple, iPhone 13 Üretiminde Yüzde 20’ye Varan Artış Hedefliyor

Apple, iPhone 13 Üretiminde Yüzde 20’ye Varan Artış Hedefliyor

iPhone 13 tanıtım ve çıkış tarihi

Apple, 2021 için iPhone 13 üretiminde yüzde 20’ye varan artış istediğini söyledi.

Apple, Bloomberg’de yer alan habere göre tedarikçilerinden bu yıl 90 milyon yeni nesil iPhone telefonu üretmelerini istedi. Bu durum, 2020 iPhone sevkiyatlarına göre keskin bir artış anlamına geliyor. Cupertino devi, bir cihazın piyasaya sürülmesinden yıl sonuna kadar 75 milyon adetlik tutarlı bir üretim seviyesini koruyordu. Ancak şirket, COVID-19 aşılarının yaygınlaşmasıyla birlikte yeniden taleplerin artacağını düşündüğünden, ilk iPhone lansmanında daha yüksek bir üretim rakamına ulaşabilir.

Apple, tedarikçilerinden 90 milyon adede kadar birim üretmelerini isterken, gerçek sayının bu hedeften birkaç milyon birim uzakta olabileceğini de belirtiyor. Üretim stratejileri göz önünde bulundurulduğunda, Huawei’ye uygulanan yaptırımlar Apple’ın artan sevkiyatları konusunda önemli bir faktör olabilir.

iPhone 13 Pro

Bununla birlikte, birkaç küresel endüstride operasyonları baltalayan çip kıtlığının, yaklaşmakta olan iPhone telefonlarının üretimini etkilemesinin beklenmediği de belirtilmekte. Apple, dünyanın en büyük yonga üreticilerinden olan TSMC’nin en büyük müşterisi olma unvanını koruyor. Bu nedenle, iPhone lansmanları da Asya’daki tedarikçiler aylar öncesinden planladığı yıllık bir etkinlik haline geliyor. Böylelikle Apple da devam eden çip kıtlığından pek fazla etkilenmemiş oluyor.

Apple, yeni iPhone modellerinin yanı sıra, özel Apple çiplerine sahip yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar, yeniden tasarlanmış iPad Mini ve giriş seviyesi iPad modelleri ile güncellenmiş ekranlı Apple Watch modelleri de dahil olmak üzere bu yıl için başka ürünler de hazırlıyor. Şirket, en yeni iPad Pro’nun piyasaya sürülmesine engel olan Mini LED ekranlarla ilgili bazı sorunlarla karşılaştıktan sonra üçüncü çeyrekte yeni MacBook Pro’nun üretimine başlamayı planlıyor.