Anasayfa Haber Tesla, Tam Otonom Sürüş Sistemini Güncelledi

Tesla, Tam Otonom Sürüş Sistemini Güncelledi

Tesla tam otonom sürüş sistemi

Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Tesla, tam otonom sürüm sistemi için yeni bir güncelleme yayınladı.

Tesla, tam otonom sürüş sistemini beta olarak sürücülere sunmuştu. FSD olarak adlandırılan bu otonom sürüş teknolojisini de uygun donanıma sahip olan ve beta programına kayıt yaptıran Tesla sahipleri test edebiliyordu. Halihazırda beta aşamasında olan tam otonom sürüş sistemi için kısa bir süre önce FSD 9 adlı yeni bir güncelleme yayınlandı.

Bildiğiniz gibi Tesla’nın uzunca bir süredir üzerinde çalıştığı bu otonom sürüş sistemi (FSD) tabelaları, araçları ve çevredeki insanları algılayabiliyor. Böylece insan gücü olmadan trafikte ilerleyen yapay zeka odaklı bu teknoloji, ne yazık ki karar anlarında bazı hatalara imza atabiliyor. Hatta yapay zekanın bu yanlış kararları da büyük kazalara sebep olabiliyor.

FSD 9 güncellemesi ile bu tür sorunları kökten çözmeyi hedefleyen Tesla, ayrıca bu güncellemeyle kabin kamerasının sürücü izlemesine yeni görsellikler ekliyor. Bunun haricinde otonom sürüş üzerinde bazı önemli iyileştirmelere de imza atan üretici, yapay zekanın daha doğru kararlar almasına da yardımcı olacak.

Hemen aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi FSD 9 yapay zekasının kavşaklardan dönme gibi konularda gayet başarılı olduğunu görüyoruz. Tabi her ne kadar bu yapay zeka trafikte ilerlememize yardımcı olsa da, Tesla henüz beta aşamasında olan bu teknolojiye yüzde 100 güvenilmemesi konusunda sürücüleri uyarıyor. Bu yüzden sürücülerin her ihtimale karşı ellerini sürekli olarak direksiyonda tutması gerekli.