Anasayfa Haber Amazon, Facebook’un Uydu İnternet Ekibini Bünyesine Kattı

Amazon, Facebook’un Uydu İnternet Ekibini Bünyesine Kattı

Amazan

E-ticaret devi Amazon, Facebook’un uydu internet ekibini kendi projesine dahil etti.

Uydu interneti geliştirme yarışı SpaceX, Amazon, Softbank ve Facebook gibi oldukça büyük şirketleri içeriyor. Ancak The Information’ın verdiği bilgilere göre Amazon, Facebook’un internet uydu ekibini kendi bünyesine dahil etti. Gerçekleştirilen bu adımın, Amazon’un üzerinde çalıştığı Project Kuiper uydu internet teknolojisini geliştirmede ve SpaceX’in Starlink hizmetini yakalamada oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Project Kuiper da Starlink gibi dünyanın her yerindeki kullanıcılara düşük gecikmeli, yüksek hızlı geniş bant bağlantısı sağlamayı hedefleyen uydu internet hizmetlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Amazon, bu proje kapsamında 3236 uyduyu 2029’a kadar yörüngeye fırlatmayı hedeflemekte. Şirket ayrıca uydulardan veri almak için 12 istasyon da inşa edecek. Amazon, en son yaptığı açıklamada, projenin gerekli tüm aşamalarını gerçekleştirmek için 10 milyar dolardan fazla harcayacağını belirtti ve yakın zamanda FAA onayı aldı. Bahsedilen uyduların fırlatılması amacıyla United Launch Alliance‘ın güvenilir Atlas V roketinin kullanılacağı biliniyor.

Amazon İnternet Uyduları

Amazon, şu an 200 açık pozisyonu ile Redmond genel merkezinde Project Kuiper için işe alım sürecini büyük ölçüde hızlandırmış durumda. Facebook’tan gelen ekibin ise Los Angeles bölgesinde bulunduğu ve fizikçilerin yanı sıra optik, prototipleme, mekanikyazılım mühendislerini içerdiği söylentiler arasında. Facebook’un Güney Kaliforniya kolundaki eski uydu bağlantıları başkanı Jin Bains‘in LinkedIn sayfasında Project Kuiper direktörü olarak listelenmesi de dikkat çekiyor.

Bunun yanında Facebook, uydu internet geliştirme ekibinin Amazon’a geçmesiyle birlikte, uydu internet alanından çekilip karasal programlara odaklanacak. Sosyal medya devi günümüzde denizaltı, karasal fiber teknolojileri, ExpressWiFi gibi kablosuz hizmetlere öncelikli olarak yatırım yapmakta. Bu alandaki atılımların nasıl şekilleneceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.