Anasayfa Haber Twitter Fleets İptal Edildi

Twitter Fleets İptal Edildi

Twitter Fleets İptal

Twitter, istediği ilgiyi görmeyen Fleets özelliği için iptal kararı aldı.

Twitter, Fleets ile Instagram Hikayeler, Facebook Hikayeler ve Snapchat’e rakip olmak istemişti ancak görünen o ki platform aradığını bulamadı. Son olarak Twitter, Fleets özelliğini sunmaya başlamasından 1 ay sonra iptal kararı almış durumda.

Açıklamaya göre Fleets, 3 Ağustos tarihinde kullanıcılara veda edecek. Twitter, özelliğin insanların Twitter’da sohbete katılırken kendilerini daha rahat hissetmelerine yardımcı olacağını umduklarını, ancak beklendiği gibi Fleets ile Twitter’a katılanların sayısında bir artış olmadığını söylüyor.

Platform konuyla ilgili olarak, “Twitter’ı geliştiriyoruz ve herkese açık sohbete hizmet etmek için daha büyük, daha cesur şeyler deniyoruz. Fleets gibi bu güncellemelerin bir kısmı spekülatiftir ve işe yaramayacaktır. Titiz olacağız, neyin işe yaradığını değerlendireceğiz ve ne zaman devam edip başka bir yere odaklanacağımızı bileceğiz. Arada bir yaklaşımımızı geliştirmiyor ve özellikleri azaltmıyorsak, yeterince büyük şansa sahip olmuyoruz demektir. Twitter kullanan kişilere daha iyi hizmet vermenin daha iyi bir yolu olduğunda sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz.” diyor.

Twitter, ileriye dönük olarak Fleets’ten öğrendiklerini, insanların konuşmaya katılması için başka yollar yaratmaya odaklanmak için kullanacağını ve insanları Twitter’a katılmaktan alıkoyan şeyleri ele almanın yeni yollarını bulacağını söylüyor.