Anasayfa Haber Netflix, Kendi Bilgisayar Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Netflix, Kendi Bilgisayar Oyunu Üzerinde Çalışıyor

Netflix Şifre Paylaşımı

Netflix, bilgisayar oyunu geliştirmek üzere Mike Verdu’yu işe aldı.

Netflix’in bilgisayar oyunu geliştirme işine girmek istediği ve girişimi yönetmek için eski bir Electronic Arts ve Facebook’da çalışmış bir yöneticiyi işe aldığı bildiriliyor. Hareket, akış platformunun 2022’de Apple Arcade benzeri bir oyun hizmeti sunmak istediğini öğrenmemizden aylar sonra ortaya çıkıyor.

Netflix, Bloomberg’den gelen bir rapora göre şirketin yaklaşmakta olan bilgisayar oyunu girişimine rehberlik etmesi için Mike Verdu’yu işe aldı. Netflix, Bloomberg’e verdiği demeçte Verdu’nun şirketin operasyon direktörü Greg Peters’a rapor vereceğini belirtiyor. Verdu, Netflix’e katılmadan önce Electronic Arts, Zynga, Atari ve Facebook’ta çalışmıştı. Verdu Facebook’ta, oyunları ve diğer içerikleri Oculus başlıklarına getirmek için geliştiricilerle çalışmaktan sorumlu başkan yardımcısı mevkiinde bulunuyordu.

Netflix

Şu anda bilgisayar oyun hizmetinin sunumu ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Ancak yine de ortak kanı Netflix’in oyun tekliflerini de mevcut aboneliklerin bir parçası olarak dahil edeceği yönünde. Buna göre, kullanıcıların hizmeti kullanmak için daha fazla para harcamasına gerek kalmayacak. Netflix ayrıca, bilgisayar oyunlarının gelecek yıl içinde piyasaya sürülmesini hedefliyor. Oyunlar, şirketin stand-up spesiyalleri ve belgesellerle yaptığına benzer şekilde, diğer içeriklerin yanında yeni bir tür olarak görünecek. Hizmetin nasıl çalışacağı ve oyunların tamamen Google Stadia’da yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz belirsiz.

Konuyla ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise, Netflix’in önümüzdeki aylarda oyun bölümünü oluşturacağı ve platformun yeni insanları hizmete çekmek için bilgisayar oyunlarının eklenmesini kullanacağını söylüyor. Şirket, Stranger Things mobil oyunu gibi tekliflerle oyun alanına zaten hafif hafif girmeye başlamıştı. Netflix ayrıca, film formatında kendi macera oyununuzu seçebileceğiniz Black Mirror: Bandersnacth gibi etkileşimli deneyimlerle de uğraşmakta. Bununla birlikte, muhtemelen 2022 yılına kadar hizmetle ilgili bir lansman göremeyeceğimizi belirtmekte de fayda var.