Anasayfa Haber Whatsapp, Siber Suçluların En Çok Kullandığı Mesajlaşma Uygulaması Oldu

Whatsapp, Siber Suçluların En Çok Kullandığı Mesajlaşma Uygulaması Oldu

Whatsapp, Siber Suçluların En Çok Kullandığı Mesajlaşma Uygulaması Oldu

Whatsapp, dünyaca ünlü güvenlik şirketi Kaspersky’ın yaptığı araştırmaya göre, siber suçluların büyük bir kesimi tarafından çeşitli saldırılar gerçekleştirmek amacıyla kullanılıyor.

Whatsapp, dünya genelinde en yaygın şekilde kullanılan iletişim aracı ve mesajlaşma uygulaması olarak bilinmekte. Uygulama, günümüze kadar kullanıcılardan olumlu geri dönüşler alsa da bazı durumlarda tepkilerin odağı haline geldi. 2021 yılının ilk aylarında başlayan gizlilik sözleşmesi değişikliği de yaşanılan olumsuz durumlardan sadece biriydi. Bu seferki olay ise Kaspersky’ın çalışmasından sonra ortaya çıktı. Araştırmaya göre WhatsApp, siber suçluların farklı dolandırıcılık yöntemlerini kullanmasında büyük bir role sahip.

Kaspersky, çevrimiçi dolandırıcılık olaylarında kurban olarak belirlenen kişilere nasıl ulaşıldığını belirlemek için araştırma yapmaya karar verdi. Ekiplerin geniş çapta yaptığı analizler sonucunda siber saldırıya uğrayan kullanıcıların %89’una WhatsApp’tan ulaşıldığı belirlendi. İletişim devinin böyle bir olayla anılması ana şirket Facebook açısından farklı sorunları beraberinde getireceği aşikar.

Kaspersky’ın paylaştığı diğer bilgilere göre, dijital dolandırıcılık; en çok Rusya, Brezilya ve Hindistan‘da yaşanıyor. Ayrıca dünya genelinde kullanıcılara yönelik olarak her gün yaklaşık 500 saldırının gerçekleştiği ve milyonlarca kullanıcının zarar gördüğü açıklananlar arasında. WhatsApp, korsanlara daha kolay erişim sağladığından yaşanan kayıpların her geçen yıl artacağı tahmin ediliyor.

WhatsApp Malware

Korsanların kitlelere ulaşmak için kullandığı tek kaynağın WhatsApp olmadığını belirtelim. Zira Telegram, eskiden çok sayıda kullanıcıya hitap eden Viber, Google Hangouts gibi uygulamaların siber saldırılarda payı var. Ancak üç uygulamanın da saldırılara katkısı toplam dolandırıcılığın %10’undan daha az. Özetle WhatsApp, siber suçluların dağılımında büyük bir orana sahip. Bahsettiğimiz sahtekarlıklardan korunmak için yapmanız gereken tek şey ise, çeşitli iletişim ağlarından gelen bağlantıların uzantısını ve yazımını kontrol etmek. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.